IT

Festen over for IT-bransjen

Ergo-sjef Terje Mjøs åpnet jubileums-tinget med å slå fast at festen er over.
Ergo-sjef Terje Mjøs åpnet jubileums-tinget med å slå fast at festen er over. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
24. sep. 2008 - 15:16

TØNSBERG: – Vi er forsiktige med nyansettelser.

Slik åpnet administrerende direktør Terje Mjøs i vertsbedriften Ergo Group det jubilerende IT-tinget i Tønsberg onsdag formiddag.

Kamp om hoder

De siste par årene har det vært en hard kamp om å kapre de beste hodene. Selskapene har rappet folk fra hverandre, og det har vanket finnerlønn og forhåndsbonuser til de rette medarbeiderne.

Toppen er nådd

Nå er imidlertid konjunkturtoppen nådd. Bransjen jobber ikke så mye med vekst, men mer med kostnadskontroll. Årsaken er finanskrisen i USA, som blant annet har gitt renteøkning her hjemme. Det får konsekvenser for bransjen.

Mett marked

– Vi vil se en avmetning i prosjekter og i konsulentmarkedet, sa Mjøs under åpningen av det 25. IT-tinget. I 1984 arrangerte Statens Datasentral den første samlingen, i hovedsak som en møteplass for bransjen og kunder i offentlig sektor.

Etter utskilling og privatisering av datavirksomheten er det dagens Ergo Group som arrangerer ”tinget”. Nå er samlingen etablert som en sentral arena, der både store selskaper og toppolitikere signaliserer nye trender og politiske tiltak.

Vinneren

Terje Mjøs ser én vinner i bransjen framover.

– Kundene ønsker å kutte kostnader, og da er outsourcing av IT-tjenester et valg for mange. Disse tjenestene er ofte såkalt motsykliske og får en opptur i trangere tider, sier Mjøs.

Trenden snur

En nordisk undersøkelse fra Demoskop viser at outsourcing til nå er mindre populært i Norge enn i Sverige, Finland og Danmark. Det kan du lese om i papirutgaven av Teknisk Ukeblad denne uken. Hvis Ergo Groups analyse slår til, vil den utviklingen endre seg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.