NETTARKIV

Fest blant gamle telefoner

Finn Jakobsen
8. jan. 2002 - 21:28

Norsk Telemuseum holder til på Norsk Teknisk Museum på Kjelsås i Oslo, med magasin på Fetsund og regionale utstillinger spredt rundt omkring i landet. Museet får nå en selvstendig status.

Norsk Telemuseum ønsker å gå sammen med andre og utvide og videreutvikle driften fra å være et museum for telekommunikasjonens historie, til å bli et medie- og kommunikasjonsmuseum.

- Det betyr et museum som skal omhandle alle samfunnets organiserte informasjonsbærere og deres innhold og betydning; post, aviser, kringkasting og tele- og datakommunikasjon. Foreløpig er vi i samtaler med blant andre NRK og Posten, sier direktør for Norsk Telemuseum, Eli Hall.

Museet blir foreløpig finansiert av Telenor. I tillegg ønsker museet også å finne nye bidragsytere og få nye og sterke både private og offentlige aktører på banen.

Utvidet aktivitet

Museet planlegger dessuten å videreutvikle eksisterende museumsaktiviteter som omvisninger og foredrag og gå bredere ut med nye tilbud og utradisjonelle arrangementer.

- Hvem visste for eksempel at de kan feire 50-årsdagen sin på Telemuseet blant telegrafapparater og telefoner, med hyggelig betjening og kulturelle innslag, eller at det kanskje neste år kan være en annerledes og spennende opplevelse å ha firmaets julefest i hovedutstillingen til Norsk Telemuseum, sier direktør Eli Hall.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.