TRAFIKK OG ITS

Fersk statsråd nysgjerrig og lærelysten på ITS

Samferdselsminister Jon Georg Dale tok seg god tid med de norske utstillerne på hans første dag under ITS World Congress i København.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. sep. 2018 - 18:46

I sin hilsningstale på den nordiske paviljongen understreket han at han var såpass fersk i statsrådsjobben, at man måtte unnskylde at all terminologien ennå ikke er på plass.

– Går veldig fort

Han sa det var nyttig å på nært hold få et innblikk i et fagområde som på mange måter er lite håndgripelig.

– ITS er på mange måter teknologidrevet, og det går veldig fort. Derfor er det veldig viktig at vi som representerer politikere og myndigheter ikke blir en bremsekloss i å få tatt teknologien bruk. For det er i dag den trengs, sa statsråden og viste til de mange mulighetene ITS-teknologien gir innenfor forbedringer på miljø, trafikksikkerhet og framkommelighet.

Norge markerer seg

Det var en tydelig nysgjerrig og interessert statsråd som tok seg god tid til å hilse på norske deltagere og utstillere på verdenskongressen. At øverste statsråd for samferdsel og transport tar seg tid til arrangementet er kanskje ikke urimelig, siden en stor den av finansieringen av den norske deltagelsen enten skjer direkte fra departementet, eller via hans etater.

Til gjengjeld markerer Norge seg svært godt i vrimmelen fra ITS-organisasjoner fra alle verdenshjørner og de mange firmaene som ønsker å ha en plass på denne store arenaen.

I morgen forsetter dagen med møter og besøk hos deltagere på Bella Center i København for statsråd Jon Georg Dale og hans følge.

Morgendagen avsluttes med et eksklusivt intervju med Våre Veger/veier24, før følget reiser tilbake til Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.