FYRVERKERI

Fersk Nito-undersøkelse: Flere mener det er riktig å forby fyrverkeri

Andelen som synes det er riktig å forby privat oppskyting av fyrverkeri på nyttårsaften, har økt fra 2018 til i år, ifølge en ny undersøkelse.

Flere er enige i et forbud mot privat oppskyting av fyrverkeri, ifølge en undersøkelse.
Flere er enige i et forbud mot privat oppskyting av fyrverkeri, ifølge en undersøkelse. Bilde: Ina Steen Andersen
26. des. 2019 - 10:39

Det kommer fram i en undersøkelse Norstat har utført på vegne av Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO).

I årets undersøkelse svarer 67 prosent av de spurte at de er enige eller noe enig i at det er riktig å forby privat bruk av fyrverkeri på nyttårsaften. 32 prosent er helt uenige eller noe uenig i et forbud.

Tilsvarende tall for 2018 var 62 prosent og 38 prosent.

Både i år og i fjor var det langt flere menn enn kvinner som var helt uenige i et forbud. Det er også langt flere kvinner enn menn som er helt enige i et forbud.

Dersom kommunen arrangerer et offentlig fyrverkeri, svarer 71 prosent i årets undersøkelse at de er enige i et forbud, mens 29 prosent er uenige. I 2018 svarte 69 prosent at de var enige i et forbud i dette tilfellet, mens 31 prosent var uenig.

Konsernsjef Stein Nilsen i Widerøe (t.v..) og konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian er sterkt uenig i Konkurransetilsynets vurdering i Norwegians planlagte oppkjøp av Widerøe.
Les også

Norwegian og Widerøe hamrer løs mot oppkjøps-nei

De fleste, 64 prosent, oppgir brann og personskader som den viktigste årsaken til et forbud. At fyrverkeriet skremmer dyr, kommer på andreplass. Deretter svarer flest at det er å sløse med penger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.