INDUSTRI

Ferrari reddet fabrikken

UTSETTELSE: Med Ferrari med på laget kan bildelsprodusenten Casting Technologies drive i et halvt år til.
UTSETTELSE: Med Ferrari med på laget kan bildelsprodusenten Casting Technologies drive i et halvt år til. Bilde: Truls Tunmo
Camilla Aadland
20. feb. 2009 - 07:49

Ferrari har signert avtale om videre drift og dermed er Casting Tecnologies klar for ny produksjon, skriver Fædrelandsvennen.

Ikke alle tilbake

BMW og Porsche har tidligere signert avtalen. Dermed sikrer de tre bilgigantene bedriften produksjonen frem til 28. juli.

Trolig vil mellom 160 og 180 av de 240 ansatte ved bedriften få jobb videre.

Sikrer kostnadene

I en pressemelding fra bedriften heter det at avtalen sikrer nødvendig volum samtidig som at bilprodusentene sikrer kostnadene i boet.

– Nå kan vi bygge businessen videre. Vi har fått ro og stabilitet, sier administrerende direktør Roger Cockroft til fvn.no.

Trenger nye eiere

Cockroft roser bobestyreren, de ansatte og klubbformann Andreas Albrektsen som har bidratt til resultatet.

– Nå blir det viktig å få på plass solide eiere som kan overta, sier han til fvn.no.

Arkitekten

Bobestyrer Håvard Wiker er arkitekten bak avtalen, og han er positiv til veien videre.

– Det som gleder meg mest nå, er de signalene jeg har fått om hvordan kundene ser på oss framover. Jeg har en fornemmelse av at de ønsker at vi skal få det til, og det gjør alt mye morsommere, sier Wiker til Farsunds Avis.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.