ARKIVNYHETER

Ferjefri E39: 100 mrd. kroner

Vestlandsrådets leder, Olav Bratland (H) (t.h.), antyder en prislapp på 100 milliarder kroner etter dagens kroneverdi for en ferjefri kyststamveg (E39) mellom Kristiansand og Trondheim. Her er Bratland sammen med ordførereren i Averøy, Jarle Haga (V) og ordføreren i Kristiansund, Per Kristian Øyen (Ap) (i midten).
Vestlandsrådets leder, Olav Bratland (H) (t.h.), antyder en prislapp på 100 milliarder kroner etter dagens kroneverdi for en ferjefri kyststamveg (E39) mellom Kristiansand og Trondheim. Her er Bratland sammen med ordførereren i Averøy, Jarle Haga (V) og ordføreren i Kristiansund, Per Kristian Øyen (Ap) (i midten). Bilde: Kjell Herskedal
Kjell Herskedal
3. des. 2010 - 13:06

Det opplyser Vestlandsrådets leder, Olav Bratland, til Våre Veger. Han sier at det meste av jobben bør være gjort innen 2025.

Hittil har Vestlandsrådet vært nærmest til å ta et totalansvar for kyststamvegen, men heller ikke der har dette arbeidet hatt høy prioritet og vært preget av kontinuitet før på 2000-tallet. Et viktig skritt ble tatt i november da regionvegsjef Olav Ellevset ble satt til å lede det enorme E39-prosjektet på heltid fra 1. mars 2011.

Olav Bratland sier at Ellevset har den kunnskap og erfaring som skal til for å løfte E39 videre. Bratlands oppfordring er at regjeringen må investere i infrastruktur og at en ferjefri stamveg langs vestlandskysten i høyeste grad er realiserbar. Han sier at ansettelsen av Ellevset er et viktig gjennombrudd for det videre arbeidet.

Også vegdirektør Terje Moe Gustavsen er klar i sin vurdering av hvor viktig en ferjefri kyststamveg er. Han sier at prosjektet er intet mindre enn en samfunnsutfordring.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.