ARKIVNYHETER

Fergeleie i Kvinnherad på anbud

Neste sommer forsvinner trekantsambandet Gjermundshamn-Varaldsøy-Løfallstrand i Kvinnherad kommune. I stedet kommer sambandet Gjermundshamn-Varaldsøy-Årsnes.
Neste sommer forsvinner trekantsambandet Gjermundshamn-Varaldsøy-Løfallstrand i Kvinnherad kommune. I stedet kommer sambandet Gjermundshamn-Varaldsøy-Årsnes.
30. mars 2009 - 10:08

Entreprisen omfatter arbeid innenfor flere fagområder. Entreprenøren som får kontrakten skal etablere oppstillingsplass med seks felt, 800 meter adkomstveg, 500 meter gang/sykkelveg og fortau, snuplass for busser og langtidsparkering for 30 biler.

Levering og montering av ferjekaibru med hydraulisk/elektrisk utstyr og aggregathus inngår i entreprisen. Det samme gjør levering og montering av diverse kaiutstyr, bl. a. fendere, pullere, kailister og rekkverk, bygging av et servicebygg og beplantning av området rundt fergeleiet.

Noe undervannsarbeid inngår også, men dette er beskjedent. Dybdeforholdene ved det nye fergeleiet er gode, i motsetning til ved Løfallstrand, hvor det er for grunt til å sette inn større ferger. Dessuten er fergeleiet nedslitt og oppstillingsplassen for liten.

Når det nye fergeleiet er klart til bruk, blir overfarten til Gjermundshamn på den andre siden av Kvinnheradsfjorden redusert med fem minutter. For dem som kommer sørfra spiller det liten rolle, fordi de må kjøre ca. fem minutter lenger for å komme til Årsnes. De som kommer nordfra får derimot både kortere kjøretid og kortere overfartstid.

Prosjektet skal finansieres både med riksvegmidler og med bompenger som vil bli krevd inn på ferga. Fergeleiet på Årsnes skal være klart til bruk sommeren neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.