ARKIVNYHETER

Fergeforbud for forurensende vogntog

Bilde: Trond Heggelund
Bjørn Olav AmundsenBjørn Olav Amundsen
14. jan. 2010 - 10:33

I fjor økte fergetrafikken mellom Horten og Moss, og nådde nye høyder. Over 1,5 millioner kjøretøy og nær tre millioner passasjerer reiste over fjorden.

– Vi hadde en økning på 33 000 kjøretøyer, til tross for at tungtrafikken har gått noe ned som følge av finanskrisen. Nå har nedgangen i trailertrafikken flatet ut, og vi forventer en økning igjen, sier daglig leder for Bastø Fosen, Olav Brein, til NRK Østfold.

Moss sentrum skal være et av de mest forurensede bysentra i Norge.

– Nå har Bergen vært i fokus, men vi kommer tett etter. Moss sentrum har forurensning på linje med noe av det verste i Oslo, hevder leder av miljø- og samferdselsutvalget i Moss, Erik Roth-Nilsen overfor NRK. Han forbereder nye målinger av forurensningen fra vegtrafikken gjennom sentrum av Moss. Deretter vil han sette en grense for hvem som får lov til å kjøre gjennom byen.

– Dette er den eneste veien å gå. Vi skal gjøre som en del byer i Europa har gjort og nekte de mest forurensende kjøretøyene å kjøre gjennom sentrum av Moss. Det skal skje etter EU-standard, påpeker Roth-Nilsen overfor NRK.

Dermed vil de mest forurensende trailerne forhindres fra å nå fergekaia og må eventuelt ta veien om Oslofjordtunnelen eller Oslo sentrum.

Moss kommune må søke vegmyndighetene om lov til å gjennomføre et slikt tiltak.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.