MOBIL

Fem svært gode kjøp

Du trenger ikke å betale i dyre dommer for å få en knallgod telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. mai 2010 - 14:33

Det er lett å la seg imponere av telefoner som HTC Desire, Nokia N900 eller Samsung Omnia II. Like lett er det å få bakoversveis av prisene på disse telefonene, som koster fra 4000 kroner og oppover.

Heldigvis trenger du ikke å blakke deg for å få en skikkelig god mobiltelefon. Det finnes mange telefoner til godt under 2000 kroner som er svært gode kjøp. Vi viser deg hvilke som er best akkurat nå.


Samsung Galaxy SpicaAndroid 2.1: 2400 kroner

Android er i vinden, og det med god grunn. Dette er et operativsystem som er svært enkelt å bruke og som har et lass av gratisprogrammer i programvarebutikken Market. Det som gjør Samsung Galaxy Spica spesiell er at det er den billigste Android 2.1-telefonen på markedet akkurat nå. Det betyr ikke at du må ofre viktige funksjoner.

Tvert i mot: Her får du Exchange-støtte, GPS-muligheter, super-3G, Wi-fi, kamera, musikkspiller og alt du kan ønske deg. Telefonen er ikke like rask som for eksempel HTC Desire, men den fungerer likevel svært bra. Denne anbefaler vi mer enn gjerne.

Les vår test av Samsung Galaxy Spica med Android 2.1 »


HTC TattooMarkedets billigste Android: 2000 kroner

HTC Tattoo er den billigste Android-telefonen i vanlig salg. Den koster rundt 2000 kroner i de billigste nettbutikkene (faktisk ned mot 1800 kroner), og byr på GPS, Wi-fi og super-3G. Kamera og musikkspiller er også på plass. Dette er en fullspekket smarttelefon med Exchange-støtte.

Men telefonen kjører en gammel Android-versjon. Det sies at også Tattoo skal kunne oppgraderes til Android 2.1, selv om det er ukjent når dette vil skje. Uansett er dette et godt kjøp for deg som vil ha Android uten å samtidig bli blakk.

Les vår test av HTC Tattoo »


Nokia 5230Trykkskjermtelefon med Symbian: 1300 kroner

Prisen på Nokia 5230 er nesten for lav til å være sann. For rundt 1300 kroner får du en trykkskjermtelefon med smarttelefonsystemet Symbian. Under panseret finner du også en GPS og støtte for super-3G. Telefonen har utgang for vanlig 3,5 mm minijackplugg og kan dermed brukes som musikkspiller lett som en plett. Du kan bruke den som jobbtelefon også, da den har Exchange-støtte.

Betaler du 1300 kroner ofrer du selvsagt noe. Vi trekker frem at telefonen ikke har Wi-fi og at kameraet er ganske dårlig. Om dette ikke betyr all verden for deg er Nokia 5230 et særdeles godt kjøp.

Les vår test av Nokia 5230 »


Nokia C5Liten og lekker smarttelefon: 1300 kroner

Dersom trykkskjerm ikke er et stort poeng for deg bør du snuse på Nokias nye C5. Dette er en svært liten og hendig smarttelefon med svært mange muligheter. Med Symbian får du her mulighet for å installere ekstra programmer, og det er støtte for Exchange.

Det vi liker spesielt godt med Nokia C5 er at den har svært gode taster, fantastisk batterilevetid, utgang for 3,5 mm minijack og ikke minst at den har GPS og helt gratis navigasjon. Det eneste denne telefonen mangler er støtte for Wi-fi, men bortsett fra dette er C5 en imponerende billig og lekker liten sak.

Les vår test av Nokia C5 »


Samsung C3060God lyd og store taster: 550 kroner

Mange er enkelt og greit ute etter en telefon. Da er det Samsung C3060 du ser etter. Denne telefonen har store og gode taster og høy og klar lyd under samtaler. At den også har kamera på baksiden, innebygget FM-radio og støtte for Bluetooth er et stort pluss med tanke på prisen.

Du ofrer mulighet for GPS, surfing og MP3-spiller for å nevne noe. Men er det en telefon du er på jakt etter anbefaler vi C3060.

Les vår test av Samsung C3060 »

Les flere tester i testarkivet »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.