MOBIL

Fem programmer du må ha på HTC Desire

Her er programmene som gjør HTC Desire komplett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. apr. 2010 - 16:19

Vi har akkurat testet HTC Desire. Denne telefonen har Android 2.1, og er en skikkelig råtass av en trykkskjermtelefon. En av de store fordelene med Android er det store utvalget programmer som er tilgjengelig i Android Market. Her finnes det noen essensielle programmer du bør ha på din Desire.

Les vår test av HTC Desire her »

Scandinavian Keyboard

Desire har i utgangspunktet et veldig bra tastatur, men det har ikke egne taster for æ, ø og å. Derfor må du enten skrive med ordbok eller belage deg på lange trykk på a og o for å få norske tegn. Dersom du ikke er fan av å skrive med ordbok bør du skaffe Scandinavian Keyboard. Dette gir deg de norske vokalene som egne taster.

Når du har installert programmet må du gå inn i innstillinger -> språk og tastatur, og deretter aktivere Skandinavisk skjermtastatur. Når du har gjort dette åpner du tekstskriving (for eksempel en SMS) og holder fingeren på tekstfeltet. Deretter velger du inndatametode og Skandinavisk skjermtastatur.

Søk på: Scandinavian Keyboard

Utvikler: Trygve Aaberge

OI File Manager

Det er i utgangspunktet ingen filbehandler i Android. Det gjør det vanskelig å organisere, flytte og kopiere filer mellom telefonminne og minnekort. Med OI File Manager får du tilgang til alle filer i systemet og kan ordne og styre som du vil. Bare pass på å ikke slette og flytte ting du ikke vet hva er.

Søk på: OI File Manager

Utvikler: OpenIntents

Locale

Hadde det ikke vært greit å slippe å tenke på å skru telefonen på lydløs når du var på forelesning? Eller å automatisk skru på Wi-fi når du kommer hjem eller lader telefonen? Locale er programmet du ser etter. Her kan du sette opp automatisering av en rekke oppgaver, som ringelyder, Wi-fi- og Bluetooth-status basert på sted, tid, batteristatus og mye annet. Om du skulle ønske det kan du sette egne skrivebordsbakgrunnen for forskjellige tider av døgnet. Du kan sette mobilen til å spare strøm når batteriet når et visst nivå.

Mulighetene er nesten uendelige, og det finnes dessuten en rekke plug-ins som utvider mulighetene. Det er for eksempel mulig å installere en plug-in som lar deg sette opp oppgaver basert på hvilke basestasjoner du er koblet til. Da slipper du å aktivere GPS for å få telefonen til å settes på lydløs når du er på forelesning. 

Søk på: Locale

Utvikler: Two fourty four a.m. LLC

Wisepilot

Desire er en helt rå mobil, men den har ikke GPS-navigasjon forhåndsinstallert. Wisepilot ordner den biffen. Programmet er fullblods GPS-navigasjon som lar deg bruke telefonen som bil-GPS, og det fungerer veldig bra. Den dårlige nyheten er at Wisepilot ikke er gratis, men du får en gratis prøveperiode når du installerer programmet.

Prisen er uansett ikke avskrekkende: 20, 70 og 99 euro for henholdsvis 3, 12 og 24 måneder. Da får du navigasjon i hele Europa. En ulempe som er verdt å merke seg er at all data lastes ned over internett, så dette programmet egner seg ikke for navigasjon i utlandet.

Søk på: Wisepilot

Utvikler: Appello 

MSN Talk

Windows Live Messenger (ofte kalt MSN på folkemunne) er den desidert mest populære lynmeldingstjenesten på markedet. Men det leveres ikke noen MSN-klient som standard i Android. Det finnes likevel flere alternativer i Market, og en av våre favoritter er MSN Talk. Programmet gir deg god oversikt over kontaktlisten din, og det er lett å holde flere samtaler gående samtidig. 

Det er chat som er hovedfunksjonen her, så du kan ikke sende filer. Du får heller ikke se kontaktenes bilder. Men det er i grunn like greit, så sparer du datatrafikk. Det er for øvrig mulig med nudge, da vil telefonen vibrere.

Søk etter: MSN Talk

Utvikler: Goodies Jang 

Flere programmer

Det finnes selvsagt mange flere programmer i Market, og vi vil anbefale deg å ta en titt også på disse:

Opera Mobile 5 beta: Nettleser som er gjerrig på datatrafikk. Sidene komprimeres før de sendes til mobilen, noe som sparer deg for både tid og penger.

Wapedia: Wikipedia på mobilen. Nå er det enklere enn noen gang å være en wise guy.

Shazam: Hva heter den sangen som spiller i bakgrunnen? Shazam finner svaret. Fungerer som Sony Ericssons geniale Track ID-tjeneste.

SportyPal: Bruk Desire som treningsdagbok. SportyPal lagrer treningsøktene dine som ruter i et kart.

Hvilke programmer anbefaler du? Legg igjen dine anbefalinger i kommentarfeltet nederst på siden. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.