MOBIL

Fem nye fra Nokia

Nokia lanserte i dag fem nye mobiltelefoner til en veldig lav pris.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. nov. 2009 - 13:18

De nye modellene, Nokia 1280, 1616, 1800, 2220 Slide og 2690 er laget for forbrukere i utviklingsland og koster henholdsvis 20, 24, 26, 45 og 54 euro. Det tilsvarer fra 170 til 460 kroner før skatter og avgifter legges til.

Radio og batteritid

Det er dermed klart at det ikke er snakk om noen veldig avanserte telefoner. De tre billigste har funksjoner som FM-radio, ripesikre deksler og støvbeskyttet tastematte. Telefonfunksjonene er lagt vekt på, og batteriene har hviletid på inntil 22 dager. Dette er viktig for brukere i mange utviklingsland hvor det kan være vanskelig å få tilgang til strøm.

De to dyreste modellene, 2220 Slide og 2690, har i tillegg støtte for e-post gjennom Nokias Ovi Mail-tjeneste. Her kan e-postkonto settes opp direkte fra telefonen, slik at brukerne ikke trenger å ha tilgang til PC i det hele tatt. I tillegg til FM-radio har telefonene støtte for MMS da de er utstyrt med GPRS-tilkobing for internettilgang. De har også 0,3 megapikslers kamera, og Bluetooth-støtte.

Life Tools

Felles for alle modellene er at de har tilgang til Nokia Life Tools. Dette inkluderer et verktøy for bønder som kan få informasjon om værforhold, priser på råvarer og generelle landbrukstips. Det er også et læreprogram for å lære seg engelsk, i tillegg til underholdningstjenester.

Telefonene er rettet spesifikt mot det indonesiske markedet i første omgang.

Kilder: Cellular-news.com, Nokia.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.