IT

Fem nye dødsulykker

PÅ DYPT VANN: Telenors konserndirektør Jon Fredrik Baksaas kommenterte Bangladesh-skandalen under åpningen på bransjetreffet Telecruise.
PÅ DYPT VANN: Telenors konserndirektør Jon Fredrik Baksaas kommenterte Bangladesh-skandalen under åpningen på bransjetreffet Telecruise. Bilde: Leif Hamnes
Per Erlien Dalløkken
26. juni 2008 - 07:59

– Dessverre har flere personer mistet livet på jobb for våre leverandører i Bangladesh, og vi beklager ethvert dødsfall. Som jeg tidligere har sagt, smerter dette oss, og bedre systemer og kontrollrutiner for oppfølging av selskapets underleverandører har høy prioritet, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en pressemelding.

Ny oversikt

Ifølge oversikten som foreligger nå, har til sammen har 14 mennesker mistet livet i forbindelse med arbeid hos Telenors underleverandører i utlandet siden 2007. Det inkluderer også to bilulykker.

De fleste dødsfallene har skjedd hos underleverandører til Grameenphone i Bangladesh.

Oversikt Telenor har utarbeidet er et ledd i arbeidet med å gå gjennom virksomheten til sine underleverandører, etter avsløringene i den danske TV-dokumentaren «Et tårn av løfter» i mai.

Flere land

Nå fortsetter granskingen av arbeidsforholdene til andre datterselskaper i Thailand, Malaysia og Pakistan.

Telenor frykter at det vil dukke opp nye saker.

– Dessverre er det ikke bedre bakover i rekkene i Pakistan, sier Baksaas til Dagens Næringsliv.

Les også: Telenor ser mot Afrika

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.