Fem konsulentselskaper kjemper om oppdraget med detaljreguleringen for E134 Dagslett-E18 i Lier

Cowi, Norconsult, Rambøll, Sweco og Vianova ønsker alle å utføre detaljreguleringsplanen for E134 Dagslett-E18 i Lier og Asker

Modell av hvordan nytt kryss mellom E18 og ny E134 ved Reistad i Lier kan komme til å se ut.
Modell av hvordan nytt kryss mellom E18 og ny E134 ved Reistad i Lier kan komme til å se ut. Illustrasjon: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
22. sep. 2022 - 16:18

Statens vegvesen lyste ut rådgivningsoppdraget for utarbeidelse av detaljreguleringsplan for E134 Dagslett-E18 tidlig i juli i år, med tilbudsfrist 19. september.

Oppdraget omfatter utarbeidelse av detaljreguleringsplan for E134 på strekningen mellom Dagslett i Spikkestad til E18 i Lier - med kryssplasseringer og nødvendige tilførselsveger.

6,4 km veg - hvorav 4,4 km i tunnel

Strekningen går fra Hekleberg bru på Dagslett i Asker kommune, til E18 ved Reistad i Lier kommune. Strekningen er ca. 6,8 km. Av denne strekningen vil ca. 4,4 km gå i en to-løps tunnel. Vegen skal detaljreguleres som en firefelts H3 veg med 90 km/t.

Arbeidet med reguleringsplanen er beregnet å ta litt over et år. Kommunedelplanen for E134 Dagslett-E18 er ikke vedtatt i de to kommunene ennå. Det blir ikke meddelt noe tildeling av oppdraget før kommunedelplanen er vedtatt, opplyser Statens vegvesen.

-Målet er å få skrevet kontrakt med ett av selskapene i slutten av november, forteller prosjektleder Nils Brandt i Statens vegvesen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.