ARKIVNYHETER

Fem entreprenører vil støpe Økerntunnelen

Østre Aker vei som går under brua midt på bildet, skal gå i kulvert under bakken når Økernkrysset blir ferdig. Fem entreprenører er interessert i åstøpe kulverten.
Østre Aker vei som går under brua midt på bildet, skal gå i kulvert under bakken når Økernkrysset blir ferdig. Fem entreprenører er interessert i åstøpe kulverten. Bilde: Anders Haakonsen
3. mars 2009 - 12:15

Oppdraget ble utlyst med tildelingskriterier. Det innebærer at entreprenørene ikke bare konkurrerer på pris. De skal også belyse konkrete forhold som blir spesifisert i konkurransegrunnlaget. Disse kalles tildelingskriterier i Vegvesenets terminologi.

På det aktuelle prosjektet er det gjennomføring og hensynet til miljøet som er tildelingskriterier. En entreprenør kan få opptil 12,5 millioner kroner i fradrag fra anbudssummen hvis Vegvesenet er fornøyd med besvarelsen. I motsatt fall kan det bli opptil 12,5 millioner i tillegg. Ved evaluering av besvarelsene teller gjennomføring 80 % og miljøhensyn 20 %.

Hver anbyder må legge besvarelsen og resultatet av anbudsregningen i separate konvolutter. Denne gangen ble konvoluttene med besvarelser åpnet først. Når disse er evaluert, skal Vegdiktoratet godkjenne prosessen før konvoluttene med prisene blir åpnet. Prosjektledelsen tar sikte på at det skal skje 30. mars. Man har valgt å vente med å åpne konvoluttene med prisene for ikke å være påvirket av dem under vurdering av tildelingskriteriene

Entreprisen omfatter mye betongarbeid. Den som får jobben skal støpe en 320 meter lang betongkulvert for Østre Aker. Kulverten får tre felt, ett mot sentrum og to fra sentrum. Videre skal det støpes en 310 meter lang ett-felts rampe for trafikk fra Østre Aker vei til Ring 3 retning Sinsen, og 130 meter av portalen i sørøstre ende av Lørentunnelen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.