MOBIL

Fem apper du må ha på Nokia-mobilen din

Trykkskjemer er for fjoller. Her er fem apper du må ha på Nokia-telefonen med gode gammeldagse taster.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. okt. 2010 - 15:01

Nå om dagen snakker alle om trykkskjermtelefoner med Android, iOS, Windows og Symbian^3. Det er lett å føle seg litt gammeldags om man ikke ser det helt store poenget med å skifte fra tastemobil til trykkskjerm.

Her i Mobili-redaksjonen er undertegnede fortsatt en trofast tilhenger av Nokias Symbian-telefoner med tastatur. Og det tipper vi flere der ute er.

Les også:

Seks grep for en sprekere telefon »

MP3-spilleren din er død » 

Slik kommer du i gang med geomerking » Det finnes et stort utvalg programmer til telefoner med denne plattformen, og vi har noen favoritter vi gjerne deler med deg. Sjekk ut disse fem appene til S60-telefoner uten trykkskjerm:

Spotify

Spotify er en app vi bruker stort sett flere ganger om dagen. Denne gir deg, som du kanskje allerede har gjettet, tilgang til Spotify på mobilen.

Spotify til S60 har samme funksjonalitet som Spotify til iPhone og Android, og den vi bruker aller flittigst er mulighet for å synkronisere spillelister for avspilling i frakoblet modus. Det vil si at musikken ligger lagret på minnekortet, og ikke hentes fra nettet.

Les mer om frakoblet modus i Spotify her »

Du kan selvsagt også søke opp musikk og spille den over internettilkoblingen din, og spille av spillelister du ikke har lastet ned til telefonen.

De aller fleste S60-telefoner støtter Spotify, selv om programmet ikke dukker opp i Ovi Store på alle telefoner. Da går du inn på m.spotify.com, velger "manually select which phone you're using" og velger en telefon som ligner den du bruker. Generelt kan vi si at du skal velge Nokia E72 dersom du bruker en telefon med bred skjerm, og Nokia N95 dersom du bruker en med "vanlig" stående skjerm.

Husk for øvrig at Spotify krever Premium-abonnement for å fungere på mobilen. 

Spotify på Ovi Market »

Sjekk også ut: NRK P3s app som gir deg P3 og spesialstasjoner med Pyro, Radioresepsjonen og National Rap Show.

Neste: Skikkelig nettleser »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.