DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Felles bransjedag lokker med gode jobber i dårlige tider

Selv om statsbudsjettet ikke legger opp til oppstart for noen store prosjekter i regi av Staten vegvesen neste år, skal det investeres for flere milliarder på riksvegene,

Selv om budsjettene går ned, skal det brukes milliarder av kroner på norske veier også til neste år.
Selv om budsjettene går ned, skal det brukes milliarder av kroner på norske veier også til neste år. Illustrasjonsfoto: Bjørn Olav Amundsen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. okt. 2022 - 14:40 | Endret 25. okt. 2022 - 10:36

** Her var påmeldingsfristen først oppgitt til 27. november, men er nå endret til 27.oktober, som er det korrekte. **

Tirsdag 1. november inviterer Vegvesenets Drift- og vedlikeholdsdivisjon entreprenører, leverandører, konsulenter og andre interesserte til bransjedag for å fortelle mer om planene og mulighetene innen utbedringstiltak og såkalte mindre investeringer, som er prosjekter på opptil flere hundre millioner kroner.

Prosjektene varierer fra nye busslommer til omlegging av vegstrekninger, utskifting av gamle bruer og renovering av tuneller

Bransjedagen arrangeres i samarbeid med EBA og MEF, og har fått tittelen «Gode jobber i dårlige tider».

E18 Vestkorridoren strekker seg forbi Sandvika. Broene gjennom Sandvika ble bygget på 60-tallet og har stort oppgraderingsbehov.
Les også

E18: Nye broer i Sandvika vil koste mer enn halvparten av tunnel

Utfordringene i markedet akkurat nå

– Påmeldingen så langt har vært bra, men vi har plass til enda flere. Vi håper derfor at flere vil benytte sjansen til melde seg på innen torsdag 27. oktober, sier Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen. Hun mener årets program er ekstra aktuelt, med bakgrunn i krigen i Ukraina som har ført til kraftig prisstigning i bygg- og anleggsmarkedet og kutt i offentlige investeringsbudsjetter.

– Vi vil peke på noen av de mulighetene vi kan tilby små og store bedrifter over hele landet. Samtidig er dagen viktig for oss i Statens vegvesen, fordi vi får direkte rapporter om situasjonen og utfordringene i markedet akkurat nå, sier Rigmor Thorsteinsen.

Innslag fra hele bransjen

MEF-direktør Julie Brodtkorb, avdelingsleder Arne Aakre i EBA og divisjonsdirektør Bjørn Laksforsmo innleder. Videre på programmet står blant annet speed-dating med de fem geografiske områdene i Statens vegvesen, RIF rapporterer om «State of the Nation», mens David Lund fra Prognosesenteret skal foredra om usikkerhetsstyring. Bruk av ledelsessystemer (ISO), Statens vegvesens tildelingskriterier og nye krav til klima, innovasjon og digitalisering er andre tema på programmet.

–  I tillegg til foredragene, gleder vi oss til å kunne møtes og til å mingle gjennom en dag. Det blir ingen streaming av bransjedagen denne gang.

Konferansen foregår på Gardermoen, og er gratis for deltakerne. 

Les mer og meld deg på her.

Fv. Anders Brosveet, forsvarer for Killingmo Freseservice, og Kim Ellertsen, forsvarer for en av de ledende ansatte.
Les også

Killingmo-saken: – Dataene er manipulert i stor stil

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.