OLJE OG GASS

Fellesforbundet vil ha oljeboring i Lofoten

Ingen kystområder skal ligge urørt, mener forbundet.

Lofoten bør åpnes for oljeboring, mener Fellesforbundet.
Lofoten bør åpnes for oljeboring, mener Fellesforbundet. Bilde: Leif Hamnes
5. nov. 2012 - 07:27

Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet klarte så vidt å hindre at Lofoten og Vesterålen ble åpnet for oljeboring i fjor.

LOs største industriforbund, Fellesforbundet, vil nå blåse liv i saken igjen, skriver Klassekampen.

I takt med kunnskap

Forbundet foreslår for LO-kongressen at LO skal presse på for at «Nordland VI åpnes for letevirksomhet høsten 2013, og at det foreligger en konsekvensutredning for petroleumsaktivitet i Nordland VII og Troms II i løpet av 2014».

– Intet område langs kysten skal være varig vernet. Vi skal utvinne ressursene i takt med kunnskap, teknologi og kompetanse, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke, som også sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre.

Han mener det er naturlig at forbundet nå foreslår dette for LO og viser til at LO før eller siden må ta stilling til saken.

– Vi driver allerede oljevirksomhet både nord for og sør for disse områdene. Vi ser ingen grunn til å stoppe akkurat der, sier Bakke.

Han understreker at virksomheten skal gjennomføres på en bærekraftig måte som ivaretar hensyn til miljø og naturvern.

Ekspressfart

Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken er ikke uventet sterkt skeptisk.

– Ikke bare går de inn for åpning av noen av de mest sårbare områdene langs kysten, midt i fødestuen til torskebestanden. De vil i tillegg gjøre det i ekspresstogfart. Det er helt uansvarlig, sier Haltbrekken, som varsler at forbundet nå vil trappe opp arbeidet mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

Les også:

Flåthen vil ha avgjørelse om Lofoten

Advarer oljeselskaper mot å rushe nordover

Advarer mot å senke oljetempoet  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.