NYHETER_BYGG

Felles teknisk infrastruktur

RØRPOST: Fra prøvemottaket i laboratoriet der prøver kommer inn via rørpost.FOTO: HELSE MIDT-NORGE
RØRPOST: Fra prøvemottaket i laboratoriet der prøver kommer inn via rørpost.FOTO: HELSE MIDT-NORGE
Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
12. des. 2005 - 08:00

St. Olavs Hospital får verdens største og mest avanserte rørpostanlegg. Med 160 rørpoststasjoner skal alle sengetun forbindes med laboratoriet, blodbanken og apoteket. Dermed sikres sykehuset en svært effektiv intern transport av prøver, blodprodukter og medisiner.

Også avfallshåndteringen blir unik. Et av verdens mest moderne avfallssuganlegg for sykehus vil sørge for at storparten av avfallet automatisk blir transportert i rør til avfallssentralen og kildesortert i fire deler. Dette vil gi høy sikkerhet, bedre arbeidsmiljø, god hygiene og lave driftskostnader. Det eneste som ikke vil gå gjennom dette systemet, er risiko- og spesialavfall.Robottraller

Som første sykehus i Skandinavia tar. St. Olavs Hospital i bruk såkalte robottraller (AGV) for automatisk transport av forsyninger. En robottralle kan transportere en og en vogn mellom hente- eller leveringspunkter i de kliniske sentrene og forsyningssenteret.

Med bare noen korte ladepauser kan de kjøre mat, tøy og forbruksmateriell 24 timer i døgnet, syv dager i uka, 52 uker i året. Alt dette er arbeid som gjøres manuelt i dag.IKT infrastruktur

Det nye universitetssykehuset har høye ambisjoner for bruk av IT. Mange av dagens manuelle og papirbaserte rutiner vil bli erstattet med digitale løsninger. I infrastrukturen inngår følgende deler:

  • Datanettverk
  • Trådløst nettverk over hele sykehuset
  • Datamaskiner
  • Pasientterminaler
  • IP-telefoni (inkl trådløst)
  • Pasientsignalsystem
  • Audio-visuelt utstyr
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.