KRAFT

Felles innsats for CO2-lagring

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp).
Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp). Bilde: Anders J. Steensen
Tore Stensvold
15. juni 2007 - 14:56

Arbeidsgruppen The North Sea Basin Task Force leverte i dag en rapport med forslag til felles prinsipper for håndtering og regulering av transport, injeksjon og lagring av CO2 i Nordsjøen.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen og den britiske energiministeren Lord Truscott er fornøyde med at de to landene kan samarbeide tett, selv om de konkrete tiltakene var noe vage.

Barrierer

Olje- og energidepartementet skriver i en pressemelding at det i rapporten er identifisert mulige barrierer for anvendelse av teknologi for transport og lagring av CO2 og forslag til hvordan dette kan håndteres.Transport og lagring av CO2 er fremdeles forbundet med institusjonell usikkerhet og tilhørende risiko, står det i rapporten.

Fangst

Anbefalingen fra arbeidsgruppa er at eksisterende regelverk i Nordsjøen bør tilpasses slik at man stimulerer til prosjekter for fangst og lagring av CO2.

Odd Roger Enoksen mener at Norge og Storbritannia sammen kan gi viktige bidrag for å bekjempe global oppvarming og redusere utslipp av klimagasser.

-Transport og lagring av CO2 vil stå sentralt i dette arbeidet og rapporten foreslår gode retningslinjer for fangst og lagring av CO2 med relevans for begge land. Dette er viktige innspill til vårt arbeid for å håndtere klimautfordringene, sier statsråd Enoksen.

Arbeidsgruppen

The North Sea Basin Task Force består av representanter fra myndigheter og industri i Storbritannia og Norge: UK Department of Trade and Industry, UK Department of Food and Rural Affairs, Olje- og energidepartementet, Miljøverndepartementet, The UK Crown Estate, British Geological Services, Det Norske Veritas, Statoil, Shell, Hydro, BP Alternative Energy and AEA Energy & Environment.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.