PUKK OG GRUS

Feiring Bruk åpnet nytt pukkverk i Re

Planlegger flere anlegg i Vestfold.

Ordfører i Re, Thorvald Hillestad, stod for snorklippingen da Feiring Bruk åpnet nytt pukkverk i Re.
Ordfører i Re, Thorvald Hillestad, stod for snorklippingen da Feiring Bruk åpnet nytt pukkverk i Re.
10. sep. 2019 - 15:01

Tirsdag forrige uke sto Feiring Bruks datterselskap Feiring Vestfold sitt nye pukkverk klart i Re i Vestfold. Anlegget skal bidra til kortreist, regional massehåndtering i Vestfold, skriver Feiring Bruk i en pressemelding.

Medeier og forretningsutvikler Jørn Furuhaug begynte planleggingen av anlegget i 2010. Da reguleringsplaner og driftsplaner var på plass året etter, så han etter en samarbeidspartner for arbeid med produktfremstilling. Resultatet ble et nytt selskap eid av Furuhaug og Feiring Bruk.

– Det er en spennende tid vi går i møte, forteller Furuhaug. Større aktiviteter og utbygging i Vestfold resulterer i høy etterspørsel etter grus og pukk. Vi håper å ta del i dette med markedsandeler i området, sier han.

Under åpningen på tirsdag besøkte flere lokale aktører, naboer og konkurrenter i bransjen det nye anlegget. Ordfører i Re, Thorvald Hillestad, var også tilstede. Han stiller seg positiv til etableringen av det nye anlegget, som en utfordrer i området.

– Nye virksomheter er stas for kommunen. Det finnes pukkverk ellers i området, og dette tilskuddet vil bidra til å skjerpe konkurransen, sier han.

Satsing i Vestfold

Et miljøvennlig fokus er sentralt både når det gjelder utslipp i forbindelse med transport, og håndtering av støy og støv i området rundt anlegget. Pukkverket i Re ligger nær hovedmarkedene Tønsberg og E18.

Anlegget er skjermet fra omgivelsene og skal ikke være til sjenanse for beboere i området.

Etter inngåelsen av avtalen med Lundhs i Larvik, har Feiring påbegynt planleggingen av enda et nytt anlegg i denne regionen. Foreløpig regner man med oppstart i Larvik i Q4 i 2020. Da vil Feirings to anlegg i Vestfold kunne betjene markedet fra Horten i nord til Porsgrunn i syd. Bedriften skriver at de har ambisjoner om å utvide med flere anlegg i Vestfold i tiden fremover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.