OLJE OG GASS

Feiret skip med båtis

WOW: Modell av FPSO-en BW Cidade de Sâo Vicente i kontorene til Inocean på Aker Brygge i Oslo. Første olje på dekk 1. mai og ankomst av modell feires med båtis.
WOW: Modell av FPSO-en BW Cidade de Sâo Vicente i kontorene til Inocean på Aker Brygge i Oslo. Første olje på dekk 1. mai og ankomst av modell feires med båtis.

Ingeniørene som prosjekterte ombyggingen av et produksjonsskip markerte første olje og ankomst av modellbåt med båtis på kontorene i Oslo på årets hittil varmeste dag.

BW Offshore engasjerte Inocean til å prosjektere mye av ombyggingen av FPSO-en BW Peace i fjor. Dette var opprinnelig en Suezmax oljetanker fra 1976.

Singapore-jobb

BW Offshore fikk kontrakt for FPSO-en for boring og produksjon på Tupi-feltet, der havdypet er ca. 2.500 meter.

Produksjonsskipet ble bygget om ved Keppel-verftet i Singapore. Tida fra kontrakt ble skrevet og til første olje kom på dekk 1. mai i år var ekstremt kort, under ett år.

Modell

BW Offshore feiret suksessen med å sende en modell i størrelse 1:300 av FPSO-en BW Cidade de Sâo Vicent, som skipet nå heter.

Navnet er hentet fra Brasil første offisielle by, Cidade de Sâo Vicente.

– Dette har vært et krevende prosjekt som vi er veldig stolte av å ha vært en del av, sier prosjektleder hos Inocean, John Namork.

Inspirasjon

De ansatte er derfor svært glade for å få modellen i lokalene på Aker Brygge.

– Å plassere BW Cidade de Sâo Vicent godt synlig i en glassmonter i lokalene våre, gir oss et enda sterkere eierforhold til et skip som vi har lagt ned ekstremt mye arbeid i, sier Namork ifølge en pressemelding.

Det var i 2008 at BW Offshore fikk kontrakten om å levere en FPSO til det høyt profilerte Tupi TLD (Tesle de Longa Duracao). Inocean fikk store engineeringoppgaver i prosjektet.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.