NYHETER

Feirer 40 år med asfalt og vegteknikk

Neste uke feirer Veiteknisk Institutt sine første 40 år. Fra å være et laboratorium for asfaltentreprenører, har instituttet i dag fått en uavhengig rolle med kunder innen hele vegmijøet.

Fra å være en enmannsvirksomhet ved oppstarten i 1973, har Veiteknisk Institutt utviklet seg til å dag å være et bredt og uavhengig kompetansemiljø for vegsektoren med 11 ansatte. Foto: Morten Bendiksen
Fra å være en enmannsvirksomhet ved oppstarten i 1973, har Veiteknisk Institutt utviklet seg til å dag å være et bredt og uavhengig kompetansemiljø for vegsektoren med 11 ansatte. Foto: Morten Bendiksen Bilde: Morten Bendiksen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. okt. 2013 - 10:34

Neste torsdag sprettes sjampanjekorkene på Nasjonalgalleriet i Oslo når Veiteknisk Institutt markeder 40 års historie som serviceinstitusjon for asfalt- og vegbransjen. Daglig leder Eirik Wulvik forteller at et så rundt tall fortjener oppmerksomhet, og at de har invitert venner og samarbeidspartnere til en ettermiddagsseanse der det i tillegg til litt servering blir en gjennomgang av den 40 år lange historien til VTI.

Litt faglig påfyll blir det også når postdoktor Anna Swärd ved BI skal kåsere om  "Tillit og relasjoner i prosjekter", der hun drøfter samarbeid og omgangsformer. – I en del prosjekter kan frykten for å bli lurt være større enn samarbeidsviljen, hevder hun i sin doktorgrad om tillit i vegprosjekter.

 

Startet med asfalt

Det var Asfaltentreprenørenes Forening som i 1973 etablerte sitt eget laboratorium. Første leder var Ragnar Evensen, som i dag er ansatt i ViaNova. Den gang var mye av arbeidet konsentrert rundt asfaltdekkenes motstandsevne mot piggdekkslitasje, og steinmaterialenes betydning for en god asfalt.

I dag er medlemsmassen i det som nå heter Veiteknisk Institutt mye mer sammensatt, med konsulenter, entreprenører, råvareleverandører kommuner og andre byggherrer. Som kompetansesenter er oppdragene blitt mye mer variert  med FoU, kvalitetskontroll og dokumentasjon av asfalt. I tillegg bidrar instituttet til generell utvikling av fagområdet drift og vedlikehold av vegnettet, både mot byggherrer og utførende.

Daglig leder i Veiteknisk Insitutt, Eirik Wulvik.
Daglig leder i Veiteknisk Insitutt, Eirik Wulvik. Morten Bendiksen
 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.