ARKIVNYHETER

Feda bru skal rives

Etter at E 39 ble flyttet har ikke lenger Feda bru noe positivt å bidra med. Nå skal den rives. Kanskje skal fundamentene inngå i en ny gangbru.
Etter at E 39 ble flyttet har ikke lenger Feda bru noe positivt å bidra med. Nå skal den rives. Kanskje skal fundamentene inngå i en ny gangbru.
29. mai 2007 - 09:34

Feda bru krysser Fedaelva like før den møter havet. Etter at E 39 mellom Handeland og Feda ble lagt om har den ikke lenger noen funksjon. Brua er 200 meter lang, går i bratt stigning og bidrar ikke positivt til de vakre omgivelsene. Det er derfor forståelig at Vegvesenet vil ha den fjernet.

Anbudet fra Dokken er på 6,032 millioner kroner. Ytterligere to anbud kom inn, et fra Decom i Sandefjord på 6,987 mill., og et fra Rivingsspesialisten i Oslo på 10,302 mill.

Vegvesenet er fornøyd med prisene, og den endelige kontraktsummen kan bli billigere enn tallene tyder på. I følge konkurransegrunnlaget skal alt over og under vann rives, men Kvinesdal kommune vurderer å bygge en gangbru over Fedaelva der den gamle brua står. Hvis denne planen blir vedtatt, skal fundamentene stå igjen for å bære pilarene til den nye brua.

Gangbrua vil eventuelt få andre dimensjoner og en helt annen trasé i vertikalplanet enn den brua som ennå står. Avgjørelsen om den skal bygges må tas forholdsvis raskt. Rivejobben skal være avsluttet innen året er omme.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.