IKT

Fasttelefon på vikende front

59 prosent av norsk næringsliv tror fasttelefonen vil forsvinne på sikt. 40 prosent er uenig, mens én prosent ikke vet.

Tallene stammer fra en undersøkelse blant 2000 bedrifter i et landsrepresentativt utvalg av næringslivet. Undersøkelsen ble gjennomført av Perduco på oppdrag fra NetCom i september i år.

23 prosent av bedriftslederne oppgir at de har avskaffet eller kommer til å avskaffe fasttelefonen i bedriften. 75 prosent svarer nei, mens to prosent ikke har tatt stilling til spørsmålet.

- Det betyr at rundt 90.000 bedrifter er i ferd med å gå over til kun å bruke mobiltelefon, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl.

Trøndere og tjenesteytere

I Sør-Trøndelag tror hele 68 prosent av bedriftslederne at fasttelefonen vil forsvinne. I Vest-Agder er tallet bare 47 prosent. I hotell- og restaurantbransjen og tjenesteytende sektor tror 64 prosent av de spurte at fasttelefonen forsvinner, mens kun 49 prosent i primærnæringen tror det samme.

I undersøkelsen oppgir 48 prosent at det er enklere og 47 prosent at det er billigere å kun ha mobiltelefon enn både mobiltelefon og fasttelefon.

Viderekobler

Undersøkelsen viser også at nesten fire av ti bedriftsledere daglig viderekobler fasttelefonen til mobiltelefonen. Samtidig oppgir nesten ni av ti bedriftsledere at de er tilgjengelig på mobiltelefon stort sett hele tiden.

- Ny teknologi innenfor telefoni gir stadig flere muligheter. Stadig flere bedrifter ser fordelene av å kvitte seg med fasttelefonen. I tillegg til bedre lønnsomhet og effektivisering av egen hverdag, øker også tilgjengeligheten når man kun forholder seg til ett telefonnummer, fremholder Wormdahl.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.