OLJE OG GASS

Fastholder estimatene

TROR PÅ LOFOTEN: Hege Marie Norheim, direktør for Nordområdeinitiativet i Statoil.
TROR PÅ LOFOTEN: Hege Marie Norheim, direktør for Nordområdeinitiativet i Statoil. Bilde: Ole K. Helgesen
Truls Tunmo
16. apr. 2010 - 13:20

Selv om Oljedirektoratet i dag nedjusterte sine anslag fra 1,5 milliarder fat olje og gass til 1,3 milliarder fat, tror Statoil fremdeles det er mellom to og tre milliarder fat utenfor Lofoten og Vesterålen.Forvirring

De ulike estimatene fra Statoil, OLF og Oljedirektoratet (OD) har skapt forvirring i flere medier.

Likevel mener ikke direktør for Nordområdeinitiativet i Statoil, Hege Marie Norheim, at det var feil å formidle andre tall enn OD.

– Alle er enig om ressursanslagene for Nordland 6, og jeg tror ikke vi vil endre våre estimater i Statoil uansett hvilke anslag for Nordland 7 OD måtte komme med, sier Norheim til Teknisk Ukeblad.Nordland 6

Det er Nordland 6 oljebransjen er mest sultne på. Uansett hvilke estimater som legges til grunn, dreier det seg om store verdier.

Det er Nordland 6 oljebransjen er mest sultne på. Uansett hvilke estimater som legges til grunn, dreier det seg om store verdier. TROR PÅ LOFOTEN: Administrerende direktør i OLF. OLF

– OD-rapporten har lavere estimater enn Konkraftrapporten (3,4 milliarder fat), men den bekrefter store mengder olje og gass. Mengden tilsvarer tre ganger så mye som Skarvfeltet.

Men feltene skal finnes, og de skal være drivverdige, sier administrerende direktør i OLF, Gro Brækken.Ikke feil

Hun mener at det ikke var feil av Konkraft å kommunisere 3,4 milliarder fat selv om OD har vært langt mer forsiktige i sine anslag.

– Vurderingene ble gjort ut i fra den best tilgjengelige informasjonen som forelå. Dessuten var det mange forbehold rundt estimatene til Konkraft, sier Brækken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.