DATATELE

Fast gir dollarbonus for nyansatte

Fast-logo. Internett. Søketeknologi. Søkemotor. Søkeverktøy. Software.
Fast-logo. Internett. Søketeknologi. Søkemotor. Søkeverktøy. Software. Bilde: Fast
Dag Yngve Dahle
17. aug. 2007 - 10:47

- Ja, vi har en såkalt "referral bonus" til egne ansatte som verver nye ansatte til Fast, sier Fasts personalsjef Bjørn Lidsheim, til TU.no.

Fungerer

Bonusen er i utgangspunktet på 2500 amerikanske dollar, som med dagens dollarkurs utgjør vel 15.000 norske kroner.

- Hvis en ansatt skaffer oss to nyansatte i løpet av et halvt år, gir vi henne 5000 dollar ekstra. Maksimalt er det snakk om en bonus på 7500 dollar, sier han.

7500 dollar utgjør vel 45.000 kroner.

- Bonusen er på denne størrelsen fordi vi har ønsket å intensivere denne rekrutteringskanalen. Ordningen fungerer nemlig meget godt, og kvaliteten på de vi rekrutterer på denne måten er ofte høy. De har gjerne høy kompetanse, og passer som regel inn her, sier personalsjefen.

Signaler

Han understreker at Fast i dagens stramme arbeidsmarked også bruker rekrutteringsselskaper og hodejegerbyråer i jakten på beste hodene. Men disse tar en mye høyere pris - gjerne 30 prosent av en normal årslønn - per rekruttering.

- Vervebonusene er en mye lavere pris å betale for å skaffe selskapet riktig kompetanse. Derfor kommer vi til å fortsette med ordningen, sier han.

Samtidig skal Fast kvitte seg med 148 ansatte. Lidsheim synes ikke bonusordningen sender ut dårlige signaler.

- Nei, selv om vi nedbemanner i deler av selskapet, må vi styrke bemanningen i andre avdelinger. Vi trenger for eksempel flere selgere, og flere til å ta seg av teknisk salgsstøtte. Det er helt opplagt. Når det gjelder stillingsannonsene som ligger ute på nettsidene våre, gjelder majoriteten av annonsene stillinger i USA. Vi har bedt vår amerikanske avdeling fjerne dem, sier han.

Får seg nye jobber

Fast har rekruttert 400 ansatte i 2006 og hittil i 2007.

Mange av disse må nå gå fra selskapet.

- Responsen har vært formidabel etter at vi gikk ut med dette. Flere har fått henvendelser fra fem - seks bedrifter med tanke på jobb. Fast-ansatte er attraktive, sier Carine Zeier, kommunikasjonssjef i Fast.

Fast-resultater verre enn ventet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.