ARKIVNYHETER

Farvel til 700 arbeidsplasser i REC

Anders J. Steensen
26. okt. 2011 - 08:18

De 700 har vært permittert siden i sommer. Årsaken er at solcelleindustrien har fått overkapasitet og dermed sterk konkurranse. Driftskostnadene ved fabrikkene i Norge blir for høye og ulønnsomme. Styret i Renewable Energy Corporation (REC) har derfor ikke sett noen annen utvei enn å stengen den de eldste fabrikkene på Herøya, fabrikkene i Glomfjord og Narvik.

Opprettholder to

Thor Bolstad som er leder ved Herøya Industripark er sier til NRK at han er svært skuffet over beslutningen. – Det er en skuffelse at vi ikke klarer å opprettholde arbeidsplassene. Samtidig er vi glade for at de to andre fabrikkene på Herøya ikke legges ned. Vi hadde jo et håp om en annen konklusjon fra styret, men når markedskursen og situasjonen i solcelleindustrien er som den er, så var det vel ikke helt uventet. Dette betyr selvsagt mye for fabrikken på Herøya, sier han.

Store tap

REC tapte 1,3 milliarder kroner siste kvartal. I alt er det 3900 ansatte i selskapet, hvorav 1200 er ansatt i den norske delen av selskapet. Nedleggelsen som nå er vedtatt reduserer REC waferkapasitet med 45 prosent i Norge tilsvarende 180 MW med solcellekapasitet.

Få nye jobber

Tidligere har ansatte i Porsgrunn og Glomfjord som har mistet jobbene sine ved Hydro etter omstillinger fått jobb ved REC. Nå står ingen nye industrier klare for å absorbere disse arbeidstakerne. I Porsgrunn er det et lite håp ved at RHI etablerer en ny fabrikk for å produsere fôringsstein til smelteverksindustrien.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.