ARKIVNYHETER

Farlig veg sikres ved Fetsund

Fotgjengere i kjørebanen er ikke noe uvanlig syn på riksveg 172. Nå blir g/s-vegen snart påbegynt. Bedre sent enn aldri.
Fotgjengere i kjørebanen er ikke noe uvanlig syn på riksveg 172. Nå blir g/s-vegen snart påbegynt. Bedre sent enn aldri.
28. sep. 2007 - 09:15

Den aktuelle strekningen går mellom Svingen holdeplass på Kongsvingerbanen og Fråstad, ikke langt fra Fetsund. - Gang/sykkelvegen er svært etterlengtet. Beboerne langs riksveg 172 har mast på oss lenge, sier byggeleder Nils Lysbakken i Region Øst.

Den som får kontrakten, får en krevende oppgave. Vegen er svingete med bratte skråninger og hus på toppen. 2 000 kvm spunt må slås ned for å sikre skråningene. Vegvesenet regner derfor med en byggetid på to år.

29 millioner kroner er bevilget til prosjektet. Skulle anbudene bli altfor høye, er det mulig å redusere lengden på g/s-vegen. Nærmest Fråstad er riksvegen helt rett og oversiktlig, og beboerne langs vegen har andre muligheter til å ta seg fram til fots.Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.