ARKIVNYHETER

Farger bru over E6 rosa i solidaritet

29. sep. 2011 - 13:41

Bildet av vakre Kolomoen bru gikk landet rundt i fjor da Statens vegvesen i solidaritet med Rosa sløyfe gjorde lyssettingen rosa. Nå gjentar de samarbeidet og dobler tiden. Kolomoen bru blir rosa fredag 30. september kl.19.30 og vil lyse rosa mot reisende i hele aksjonsmåneden oktober.

Formålet med aksjonen er å vise solidaritet med dem som rammes av brystkreft, øke kunnskapen og samle inn penger til forskning og brystkreftrelaterte prosjekter.

-Brystkreft handler om liv og død akkurat som trafikken. Som trafikkulykker rammer kreft tilfeldig. Da det ikke fører med seg noen sikkerthetsmessige problemer, var det enkelt for oss å si ja til dette igjen, sier seksjonssjef i Statens vegvesen, Per Magnar Klomstad.

Han forteller at vegvesen-ansatte uttrykker stolthet over å støtte aksjonen på denne måten.

Rosa sløyfe er en internasjonal brystkreftaksjon og tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge. Her i Norge skjer det samme med flere byggverk. I Hedmark blir også Tynset kirke farget rosa i oktober.

-Vi opplever at flere og flere ønsker å støtte opp om aksjonen. At Statens vegvesen velger å markere solidaritet med brystkreftrammede og deres familier også i år synes vi er fantastisk flott. Det er en symbolhandling det står respekt av, sier seksjonsleder i Kreftforeningen i Innlandet, Espen Thorsrud.

Han er spesielt fornøyd med at Innlandet får rosa landemerke og at det er nettopp Kolomoen bru. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 12.400 biler Kolomoen (enten på E6 eller på rv. 3). Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 384.000 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.