ARKIVNYHETER

Faresignalene er tydelige

IKKE NOK: Direktør Knut SUnde i Norsk Industri mener at regjringen må fortsette å stramme inn på pengebruken for å sikre lav kronekurs og norsk eksportindustri.
IKKE NOK: Direktør Knut SUnde i Norsk Industri mener at regjringen må fortsette å stramme inn på pengebruken for å sikre lav kronekurs og norsk eksportindustri. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Anders J. Steensen
13. mai 2011 - 14:01

– Regjeringen har i revidert nasjonalbudsjett ikke brukt alt dette, men benyttet anledningen til å stramme noe inn på statsbudsjettet, av hensyn til kronekursen, sier Knut E. Sunde, bransje- og industripolitisk direktør i Norsk Industri, i en kommentar til revidert nasjonalbudsjett Stortings. meld. nr. 2 ( 2010 - 2011) på www.norskindustri.no.

Sunde fortsetter: – Vi verdsetter at hensynet til industrien gjør at Regjeringen nå strammer noe inn. Samtidig konstaterer vi at reell underliggende utgiftsvekst nå er anslått til 2,8 prosent, opp fra 2,25 prosent. Både lønnsoppgjøret som gir industrien nye merkostnader og kronekursen som er altfor sterk, er krevende størrelser for industrien, nå som de internasjonale impulsene avmattes i tiden framover, sier han.

– I revidert budsjett skal man helst ikke gjøre de store grepene. Vi forventer imidlertid at Regjeringen opprettholder sin virkelighetsbeskrivelse og sørger for et stramt statsbudsjett til høsten, og at industrien da kan få reversert flere særnorske utviklingstrekk, sier Sunde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.