BYGG

Får tøff utfordring

Tore Stensvold
24. juni 2009 - 13:28
Vis mer

I Saudi-Arabia er Al Rajhi Holdning Group et kjent konsern.

I Norge er det knapt noen som har hørt om det. Det blir arbeidsgiveren til Geir M. Arstad, som fra 1. juli går av som administrerende direktør i Skanska Norge.

Måtte si ja

-Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Aarstad til TU.no.Han går inn i en nyopprettet stilling som sjef for entreprenøraktiviteten til det mangefasetterte konsernet. Søker man på nett, får man opp en hjemmeside på engelsk der det listes opp en hel rekke fabrikker, fra plast til papir og vann.

Kulturforskjeller

– Det viser noen av de store utfordringene som venter – informasjon og kultur, sier Aarstad. Hjemmesiden inneholder bare litt informasjon om en flik av Al Rajhi Holdning Groups virksomheter.Konsernet ville i Norge har havnet blant de aller største. Det er 23.00 ansatte og omsetningen er på opp mot 80 milliarder kroner.

Bygg og anlegg

Virksomheten Aarstad skal lede, bygger alt av sivil infrastruktur til bygg og boliger. Det er planlagt mange større utbygginger, både flyplasser og høyhastighetstog, der Al Rajhi Holdning Group har fått kontrakter.

-Det er en svært utfordrende jobb, både i forhold til tradisjonelle oppgaver i entreprenørverdenen til de mer uvanlige som kultur, påpeker Aanestad.

Tenkepause

Han sier at han ble kontaktet for en tid tilbake og spurt om han var interessert i jobben.

– Jeg har gått mange runder med selv og med den nye arbeidsgiveren før jeg sa ja. Dette er en mulighet jeg ikke vil få igjen, så jeg fant ut at tiden var inne til å prøve noe nytt, sier 49 år-åringen.

Vil tilbake

Det ligger altså ingen dramatikk i at Aarstad forlater Skanska.

-Jeg har hatt 20 fantastiske år i Skanska. Det er med tungt hjerte jeg slutter. Den beste attesten jeg kan gi selskapet er at jeg håper det kan være en plass for meg i selskapet når jeg en dag vender tilbake fra Saudi-Arabia, sier Aarstad.På jakt

Skanska i Norge leter med lys og lykte både internt og internt for å finne en ny toppsjef. Selskapet vil ta seg god ti og være sikker på å finne den rette.

Fra 1. juli går tidligere toppsjef i Skanska Norge, Petter Eiken, inn og overtar den daglige ledelsen inntil ny sjef er på plass.Petter Eiken er nå er konserndirektør i Skanska AB med ansvar for blant annet Skanskas virksomhet i Norden.

Skryt

– Geir har gjort en utmerket jobb som leder for Skanska Norge. I alle de fem årene han har ledet selskapet har han levert gode resultater, og i dag er selskapet markedsledende, samt den foretrukne arbeidsgiveren innen byggebransjen. Jeg ønsker han lykke til i hans internasjonale karriere, skriver Petter Eiken i pressemeldingen.Ifølge kommunikasjonssjef Geir Nordal Linge, vil Aarstad være tilgjengelig for Skanska etter 1. juli.

– Vi vil ikke holde på ham dersom han ønsker å tiltre sin nye jobb så raskt som mulig. For sos er det ikke heldig å ha en toppsjef som sitter på oppsigelse. Derfor går Eiken inn og tar den daglige drift av selskapet fra 1. juli, sier Linge.Aarstad opplyser til teknisk Ukeblad at han reger med å være på plass i Saudi-Arabia i september/oktober.

Flytter

Aarstad ble ansatt i Skanska i 1989. I 2004 ble han administrerende direktør for Skanska Norge da Eiken ble hentet til konsernledelsen.

Aarstad har to voksne barn som har flyttet hjemmefra.

Kona blir med til Riyadh i Saudi-Arabia, men skal pendle til og fra jobb i Norge i perioder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.