INDUSTRI

Får statlig millionlån

Viseadministrerende direktør Leif Bronken i Raufoss Technology (til h.) kan glede seg over lån på 20 millioner kroner fra Innovasjon Norge. Her sammen med Lars Erik Vinger og Rune Rosenvold.
Viseadministrerende direktør Leif Bronken i Raufoss Technology (til h.) kan glede seg over lån på 20 millioner kroner fra Innovasjon Norge. Her sammen med Lars Erik Vinger og Rune Rosenvold. Bilde: CAMILLA AADLAND
Trond Gram
16. mars 2009 - 17:20

Den tyskeide bildelsprodusenten Raufoss Technology tilbys et lån på 20 millioner kroner fra Innovasjon Norge.

– Lån fra Innovasjon Norge bidrar til å sikre verdiskaping og arbeidsplasser i norsk næringsliv, og det er Raufoss Technology et eksempel på, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en melding.

Bidrar til videresatsing

Lånet skal bidra til at selskapets satsing på leveranser av komponenter til bilindustri over hele verden beholdes og videreutvikles.

De økte rammene til Innovasjon Norge bidrar til at selskapet kan støtte flere bedrifter. Tidligere har Kongsberg Automotive fått 145 millioner kroner i et tilsvarende lån fra Innovasjon Norge.

Les også: Billån fra Innovasjon Norge

Økte lånerammene

– Regjeringen har lagt vekt på å øke rammene til Innovasjon Norge. Dette er viktig for å sikre at norske bedrifter får tilstrekkelig finansiering og for å legge grunnlaget for morgendagens næringsliv, sier Brustad.

Til Innovasjon Norge økte regjeringen rammen for lavrisikoordningen med en milliard kroner til 2,5 milliarder, mens rammen for innovasjonslån ble økt med 600 mill. kroner til 900 mill. kroner. Rammen for garantier ble økt til 170 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.