OLJE OG GASS

Får penger for å bo ved Snøhvit

Bilde: Anders J. Steensen

2,5 millioner kroner i rente- og avdragsfritt lån i fem år er det de ansatte på Snøhvit kan kassere inn dersom de vil bosette seg fast ved anlegget.

Målet til StatoilHydro er å sikre en stabil arbeidsstokk, skriver Finnmark Dagblad .

Etablering

– Det var veldig glade scener da det ble kjent at StatoilHydro vil tilby et dette lånet. Noen har allerede kjøpt seg en bolig, og vil flytte lånet over til sin arbeidsgiver når ordningen kommer, sier Mats Langtinn til avisa.

Han er tillitsvalgt for Industrienergi, fagforeningen som har flest medlemmer på Melkøya, og fremmet lånekravet for ni måneder siden.

– Det er viktig å få folk til å etablere seg her med hus og hjem. Vi er ikke tjent med å ha store utskiftninger og bruke tid på opplæring, og det er viktig for de ansatte å ha familien rundt seg, sier Langtinn.

Vil selge egne hus

Informasjonsleder Sverre Kojedal ved Snøhvit drift sier at StatoilHydro ønsker å bygge opp en stabil driftsorganisasjon.

– Vi har jobbet mye med lokal rekruttering for å få en arbeidsstokk som kan vare over år. Det er viktig både med tanke på helse, miljø og sikkerhet, og i forhold til regularitet i produksjon, sier Kojedal.

Dersom alle de 200 ansatte takker ja til arbeidsgiverens lånefristelser, må selskapet ut med en halv milliard kroner.

Samtidig har StatoilHydro selv 70 nybygde boliger i Hammerfest som de ønsker å omsette.

– Vi ønsker at så mange som mulig kjøper våre hus, men det er fritt fram for hver enkelt å kjøpe den boligen de selv ønsker eller bygge nytt, understreker Kojedal.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.