Får passet påskrevet med biometri

VANSKELIG Å FORFALSKE: De nye biometriske passene inneholder en RFID-brikke med bilde av passinneholder. (Bilde: Arkivfoto)
Politidirektoratet får så hatten passer av Datatilsynet. De biometriske passene - som lages i Finland - er ikke trygge nok i forhold til personvernet, mener Datatilsynet. (Bilde: Tore Stensvold)
  • datatele

Biometriske data gir muligheten til å identifisere mennesker gjennom unike fysiske attributter som fingeravtrykk, iris eller ansiktskarakteristikker.

Motorolas løsning for Norge vil være en av de første i Europa til å følge EUs standard for pass- og visumsøknadssystemer, som krever fingeravtrykk, todimensjonal ansiktsgjenkjennelse og signaturgjenkjennelse, en flermodus som sikrer dataintegritet og sikkerhet ved å kombinere flere identifikasjonskilder fremfor kun én.

700 stasjoner

Motorola skal levere rundt 700 stasjonære registreringsstasjoner til bruk i Norge, og ytterligere et hundretalls bærbare versjoner til bruk i norske ambassader og andre registreringssentre verden over.

Fingeravtrykksavlesningene vil ha en oppløsning på 1000 piksler per tomme (PPI), i tillegg til den mer vanlige 500 PPI.

Enklere og sikrere

Målet med teknologien er å bidra til en enklere registreringsprosess for søkere av pass og visum, mens tilfanget av data bidrar til at Utenriksdepartementet og Politiets data- og materielltjeneste styrker grensesikkerheten i Norge.Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå