SAMFUNN

Far og sønn til topps

31. mai 2001 - 11:07

– En fantastisk motivasjon for oss, fastslo John Ingar Jenssen da seieren var sikret. Sammen med far Inge Henning Jenssen kunne han reise hjem med 200.000 ferske kroner til å videreutvikle forretningsideen Fish Supply.

Kostbar frakt

Grunnlaget for premiekonseptet ble lagt på en familiemiddag. John Ingar Jenssen, som er havbruksingeniør fra Høgskolen i Tromsø, jobbet som produksjonsleder i oppdrettsnæringen, og hadde latt seg forbause over hvor kostbart det er å frakte levende fisk i dagens brønnbåter.

Far Inge Henning Jenssen, som har jobbet som fisker fra han var 14 år, tok utfordringen. Noen uker senere la han en skisse på sønnens bord. Derfra har Tromsø-duoen lagt ned tre års innsats for å utviklet fraktkonseptet videre, med god støtte fra samarbeidspartnere med innsikt i økonomi, handel og regelverk. Onsdag fikk de lønn for strevet.

– Et meget bra og gjennomarbeidet bidrag med flerbruksmuligheter med et klart potensial i et voksende marked, mener juryen.

Stor kapasitet

Slepeposen har større kapasitet enn dagens brønnbåter og har mange bruksmuligheter. I tillegg til frakt av levende fisk, kan posen brukes i beredskap ved oppdrettsanlegg, for eksempel ved algeinvasjon; eller i oppdrett til havs.

Fremover skal Fish Supply videreutvikles:

– I første omgang skal vi i gang med fullskalatester med pilotkunder, i samarbeid med Sintef Fiskeri og Havbruk, forteller John Ingar Jenssen.

Andrepremien i Venture Cup 2001 gikk til Einar Sverre Berg, Odd Odinsen og Trygve Præsttun i IC-Particles AS. De har utviklet en metode for å kvalitetssikre diagnostiske tester.

Tredjepremien gikk til forsker Hanne Storm og hennes Pain Detector, en detektor som måler smerte og stress hos pasienter som ikke kan kommunisere selv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.