SAMFUNNPOLITIKK

Får millioner til konsesjonsbehandling

- RENESSANSE: U-land har og vil fortsette å ha et enormt behov for økt energiproduksjon i framtiden. - Her ser jeg at Norge, med sin betydelige kompetanse på vannkraft vil kunne oppleve en renessanse med det fokuset vi har på klima, sa Haga på Energirådets møte.nylig ettermiddag.
- RENESSANSE: U-land har og vil fortsette å ha et enormt behov for økt energiproduksjon i framtiden. - Her ser jeg at Norge, med sin betydelige kompetanse på vannkraft vil kunne oppleve en renessanse med det fokuset vi har på klima, sa Haga på Energirådets møte.nylig ettermiddag. Bilde: Gorm Kallestad / Scanpix
Trond Gram
15. mai 2008 - 12:02

I lang tid har det vært kjent at saksbehandlingstid i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har vært en flaskehals for energibransjen i forhold til å få et ja eller nei til nye kraftprosjekter.

Det gikk så langt at avdelingsdirektøren for konsesjons- og tilsynsavdelingen fikk nok og leverte sin oppsigelse i slutten av januar.

Oppsigelsesbrev

«I fem år har jeg jobbet for å å øke ressursene til konsesjonsavdelingen. Det har jeg ikke klart, derfor velger jeg å fratre stillingen», skrev Bjørn Wold i sitt oppsigelsesbrev.

Les:

Tilfanget av nye søknader har vært større enn antall konsesjonsvedtak, omfanget av søkander har økt i tillegg til at kompleksiteten, samordningsbehovet og behovet for å vurdere avbøtende tiltak har økt. Det har gitt lang saksbehandlingstid.

10 stillinger

Nå får NVE mer penger til å styrke avdelingen.

Ti millioner kroner gis for å styrke kapasiteten innen konsesjonsbehandling med 10 stillinger, i tillegg til at flere år med lave investeringer i informasjons- og kommunikasjonsteknologi skal bøtes på.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.