ARKIVNYHETER

Får millionbidrag til internasjonal satsing

STIPENDMOTTAKERNE: Fra venstre: Jon Knutsen, Franatech AS ,  Cornelia Ruland, Communicare Foundation, Knut Harboe, Aarbakke Medical & Scientific AS, Charlie Li, Dynamick Rock Support AS, Karl Venås, Aluminium Heating AS, Dag Finne, One2Touch AS, Hans Blom, Zeracryl A.
STIPENDMOTTAKERNE: Fra venstre: Jon Knutsen, Franatech AS , Cornelia Ruland, Communicare Foundation, Knut Harboe, Aarbakke Medical & Scientific AS, Charlie Li, Dynamick Rock Support AS, Karl Venås, Aluminium Heating AS, Dag Finne, One2Touch AS, Hans Blom, Zeracryl A. Bilde: Bjørnar Eidsmo, NHO
Anders J. Steensen
1. sep. 2011 - 14:05

Styret i Norint har i 2011 besluttet å dele ut syv internasjonaliseringsstipend på til sammen 3,90 millioner kroner. En stadig økende globalisering gir norsk næringsliv nye muligheter internasjonalt. Derfor er Norint opprettet for å hjelpe nye næringer og kunnskapsmiljøer til å utnytte de markedsmulighetene som et internasjonalt marked kan gi.

-– Vi er glade for å kunne bidra til at norske selskaper kan satse på det globale markedet. Stipendet er ment som en hjelp til å møte konkrete utfordringer knyttet til reell introduksjon av et ferdig utviklet produkt, konsept eller tjeneste i internasjonalt , forteller Leif Frode Onarheim, styreleder i Nornt i en pressemelding.Stor variasjon

I år har syv stipendvinnere blitt valgt ut, basert på deres forutsetninger for å lykkes i et internasjonalt marked. Alle stipendvinnerne har vært gjennom en prekvalifisering hvor prosjektene er vurdert i forhold til internasjonalt potensial, modenhet i forhold til prosjektet og teknikken, samt selskapets gjennomføringsevne. Utdelingen av stipendene foregikk under Småtinget i Trondheim 30. august.

– Årets søkere representerer et bredt spekter av næringer, og de har alle potensiale for å lykkes internasjonalt, tror Leif Frode Onarheim.

Mottakerne av stipendet er:

Stiftelsen CommuniCare Foundation er tildelt stipend med 790 000 kroner til prosjektet:

Kunnskapsbasert teknologi for pasientstøtte og samhandling.Aarbakke Medical & Scientific AS er tildelt stipend med 500 000 kroner til prosjektet:

En ny sementfri proteseforankring som kan brukes i alle operasjoner hvor proteser må fjernes.Dynamic Rock Support AS er tildelt stipend med 500 000 kroner til prosjektet:

Bergsikringsbolt for underjordiske gruver og tunneler.Aluminium Heating AS med ALU HEAT System er tildelt stipend med 500 000 kroner til prosjektet:

Ny teknikki for mer miljøvennlig aluminiumsindustri.Franatech AS er tildelt stipend med 500 000 kroner til prosjektet:

Sensor for måling av miljøgassene CO2 og metan i tilknytning til olje og gassbrønner.One2Touch AS er tildelt stipend med 500 000 kroner til prosjektet:

Trådløst tastatur uten batteri for mobiltelefoner.Zeracryl AS er tildelt stipend med 500 000 kroner til prosjektet:

Har utviklet en metode for å redusere nivået av akrylamid i stekt mat, eksempelvis i pommes frittes.Bakgrunn:

¿Næringslivets Internasjonaliseringsstiftelse er etablert av NHO, Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge. Stiftelsen skal fremme internasjonalisering av norsk næringsliv og bidra til økt verdiskaping

¿Småtinget er NHOs samling og møteplass for mindre bedrifter som møtes en gang i året til debatt mellom engasjerte bedriftsledere og politikere fra hele landet.(Bilde av stipendvinnerne er vedlagt).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.