MOBIL

Får iPad 2 "retina display"?

Ny informasjon hinter om iPad med 2048 x 1536 pikslers oppløsning.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. jan. 2011 - 13:55

Nettstedet Macrumors.com skriver om ny informasjon som ser ut til å peke mot en skjerm med fire ganger så høy oppløsning i forhold til dagens iPad. 

Det er funnet ikoner i versjon 1.1 av Apples iBooks-app som viser hvordan programikonet skal se ut på iPad og iPhone. På iPhone trengs to ikoner; ett for den gamle iPhone-skjermen, og ett for den nye høyoppløste "retina"-skjermen på iPhone 4.

iPadx2-ikon

Interessant nok er det nå to ikoner for iPad, og det nye ikonet følger samme navnelogikk som på iPhone. Mens standardversjonen kalles "iPhone" kalles versjonen for iPhone 4 "iPhonex2". Nå finnes også navnet "iPadx2".

Dette kommer trolig av at iPhone 4 har dobbelt så mange piksler i bredde og høyde som iPhone 3G. Oppløsningen på iPhone 4 er fire ganger så høy som på iPhone 3G, noe som igjen har ført til antakelsen om en oppløsning på 2048 x 1536 piksler.

Stemmer med ryktene

Ryktene sier allerede at iPad 2 skal få høyere skjermoppløsning enn dagens 1024 x 768 piksler. Ikonene som er fisket frem fra iBooks bekrefter imidlertid ingen verdens ting, så inntil videre er alt antakelse og spekulasjoner.

Les mer hos Macrumors.com »

Skulle dette vise seg å være feil ville det i så fall ikke være første gang i Apple-sammenheng.

Kilde: Macrumors.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.