KRAFT

Får betalt for reisetid på Ørskog-Fardal

NORSKE FORHOLD: På Ørskog-Fardal-forbindelsen skal det betales for både faringstid og værskoft i tråd med vanlig norsk praksis, ifølge Statnett. Bidlet er fra byggingen av Sima-Samnanger-linjen.
NORSKE FORHOLD: På Ørskog-Fardal-forbindelsen skal det betales for både faringstid og værskoft i tråd med vanlig norsk praksis, ifølge Statnett. Bidlet er fra byggingen av Sima-Samnanger-linjen. Bilde: Hommedal, Marit
Øyvind LieØyvind Lie
7. nov. 2011 - 07:12

Som Teknisk Ukeblad tidligere har , fikk ikke de ansatte i det kroatiske entreprenørselskapet Dalekovod lønn når arbeid på Sima-Samnanger-linjen ble avlyst på grunn av dårlig vær, såkalt værskoft. Dette har Statnett ryddet opp i.

Les også: Presser Dalekovod til å gi arbeiderne lønn

Fikk følger

Denne saken har også fått følger for kontraktene som Statnett har signert i forbindelse med byggingen av kraftledningen mellom Ørskog og Fardal.

Nå blir både faringstid, altså tiden det tar å komme seg ut til stedet hvor arbeidet skal gjøres, og værskoft godtgjort i tråd med vanlig norsk praksis, ifølge Statnett.

«Fra Statnett sin side er dette presisert i nye kontrakter, slik at det for Ørskog-Fardal er innført entydige krav til betaling for værskoft og faringstid. Dette er spesielt viktig i og med at det kommer inn nye entreprenører i dette prosjektet», opplyser Statnetts kommunikasjonssjef Irene Meldal til Teknisk Ukeblad.

Les også: Mann falt ned fra høyspentlinje og omkom

Mange entreprenører

Kontraktene på ledningsentreprisen er tildelt Consorzio Italia 2000, som skal bygge fra Ørskog på Sunnmøre til Ålfoten i Sogn og Fjordane. Den andre kontrakten er tildelt Dalekovod, som skal bygge fra Ålfoten til Sogndal.

I tillegg har Statnett tildelt kontrakt til AF Gruppen for delleveranse på fundamentarbeid.

SB Skog er tildelt kontrakt på skogrydding og Erling Rolstad AS er tildelt kontrakt på grunnarbeider på Moskog og Høyanger transformatorstasjoner.

Resten av kontraktene vil bli inngått i løpet av vinteren.

Utbyggingsarbeidet vil i første omgang foregå på de deler av strekningen mellom Ørskog og Fardal Statnett har fått et endelig vedtak på.

Les også: Statnett varsler Arbeidstilsynet

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.