Får betalt for oppkjøpet

Får betalt for oppkjøpet
RIK: Tandbergs konsernsjef Fredrik Halvorsen har en relativt lukrativ avtale om kompensasjon ved eierskifte. Han kan få utbetalt opptil 25 millioner kroner ved et Cisco-salg. Bilde: Scanpix

Tirsdag ble det kjent at sjefene i Tandberg, som mulig blir kjøpt opp av giganten Cisco, allerede har sikret seg en bonusavtale med sine nye eiere.

To år

Nå skriver Dagens Næringsliv at Fredrik Halvorsen og de andre topplederne har en egen avtale om "opp til 24 måneders total kompensasjon dersom selskapet skifter majoritetseier".

Kompensasjonen utløses ved eierskifte uavhengig av om ledelsen får fortsette eller ikke. Alle lederne har i Cisco-budet forpliktet seg til å fortsette.

Millioner

DN har blant annet beregnet utbetalingen til mellom 18 og 25 millioner kroner for Fredrik Halvorsen, mellom 11 og 15,9 millioner for direktør Geir Langfeldt Olsen og 10,4 til 12,3 millioner for produktsjef Odd Johnny Winge.

Kompensasjonen er basert på grunnlønn, årlig bonus og et langsiktig "incentivprogram", som hvert år kan gi maksimalt én grunnlønn i bonusutbetaling.

Toppledernes lønn for 2009 er ikke offentliggjort, og derfor er tallene foreløpig usikre.

Les mer om: