KRAFT

Får 58 millioner til biodrivstoff

STØTTES AV INNOVASJON NORGE: Borregaard får 58 millioner til å utvikle sin nye teknologi for utvikling av bioetanol og biokjemikalier.
STØTTES AV INNOVASJON NORGE: Borregaard får 58 millioner til å utvikle sin nye teknologi for utvikling av bioetanol og biokjemikalier. Bilde: Scanpix
Jannicke Nilsen
20. des. 2010 - 10:38

Borregaard har fått 58 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norges miljøteknologiordning til bygging av et pilotanlegg for annengenerasjons bioetanol basert på trevirke.

Pilotanlegget vil koste rundt 130 millioner kroner, og byggestart er beregnet til første halvår 2011.

Anlegget skal bygges ved selskapets fabrikkanlegg i Sarpsborg.

Mer bioetanol framover

Biodiesel er så langt det biodrivstoffet som er mest utbredt i Norge.

Man regner imidlertid med at bioetanol blir mer utbredt også i Norge når myndighetene øker omsetningspåbudet fra 3,5 til 5 prosent neste år.

Fullskalaproduksjon

– Vi ser støtten fra Innovasjon Norge som en anerkjennelse til forsknings- og utviklingsarbeidet vi har gjort så langt. Støtten er avgjørende for å videreutvikle vår nye teknologi for fremstilling av annen generasjons biodrivstoff og andre grønne kjemikalier. Lykkes vi med dette prosjektet vil vi kunne etablere fullskalaproduksjon av biodrivstoff med svært godt klimaregnskap, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i en pressemelding.Ny teknologi

Borregaards nye teknologi for produksjon av bioetanol og biokjemikalier fra biomasse som halm og annet landbruks- og skogsavfall, går ut på å omdanne cellulosefibrene i biomassen til sukker som benyttes til produksjon av bioetanol.

Andre komponenter i biomassen blir til avanserte biokjemikalier.

Borregaard oppskalerer nå prosessene i det planlagte pilotanlegget som skal bygges ved selskapets fabrikkanlegg i Sarpsborg.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.