OLJE OG GASS

Fant mer i Peregrino

Statoil kan fremskynde fase to av Peregrino-utbyggingen.
Statoil kan fremskynde fase to av Peregrino-utbyggingen. Bilde: Statoil
Maiken Ree
14. apr. 2011 - 10:11

Selskapet melder om en betydelig brutto oljekolonne på 130 meter påvist i brønnen, og ytterligere arbeid vil bli utført for å bekrefte volumene.

Boreoperasjoner for å undersøke dypere reservoarenheter og ytterligere oppsidepotensialer under hovedreservoaret pågår fortsatt.

Fase to

– Resultatene bekrefter det betydelige potensialet som finnes i Peregrino-området og understreker troen vi har hatt på dette, sier Tim Dodson, konserndirektør for leting i Statoil.

Overfor Teknisk Ukeblad sier Dodson at dersom funnet innfrir kan Statoil gå tidligere i gang med fase to av Peregrino-utbyggingen.

– Vi er veldig fornøyd med funnet, og vi har alltid trodd at Peregrino hadde en betydelig oppside. Det er litt tidlig å si noe om volumene, men vi har funnet en betydelig oljekolonne. Vi har nå på plass en basisløsning med to brønnhodeplattformer. Dersom vi får inn betydelige tilleggsressurser, kan vi fremskynde videreutviklingen av feltet, sier Dodson til Teknisk Ukeblad.

Les også: Stort potensial i Peregrino

Ny brønnhodeplattform

Mandag denne uken meldte Statoil at de hadde satt i gang produksjonen på Peregrino-feltet i Brasil. Statoils direktør for internasjonal utvikling og produksjon, Peter Mellbye, sa da til Teknisk Ukeblad at dersom selskaper finner store ressurser i Peregrino-området, kan det bli bygget ut med en tilsvarende løsning som i dag.

Første fase av Peregrino-utbyggingen består av to bore- og brønnhodeplattformer, og et flytende produksjonsskip (FPSO).

Statoil har allerede påvist 100 millioner fat oljeekvivalenter i tilleggsressurser i området.

Les også: Produksjonen i gang på Peregrino

Ny brønn

– Resultatene vil bli lagt inn i planene våre for videre utbygging av feltet, sier Kjetil Hove, leder for Statoils Brasil-virksomhet og direktør for selskapets forretningsområde Utvikling og produksjon internasjonalt.

Etter at brønnen er fullført, vil det bli boret en ny avgrensningsbrønn i Peregrino Sørvest-strukturen for å avgjøre total størrelse på den nye utbyggingen.

– Vi regner med at det går et par uker til med boring og testing på brønnen i sørlige delen av Peregrino. Deretter går vi i gang med avgresningen på Peregrino Sørvest, sier Dodson.

Les også: Klar for Peregrinos utfordringer

60 prosent

Første utbygging av feltet anslås å inneholde 300 til 600 utvinnbare millioner fat oljeekvivalenter.

Statoil har 60 prosent andel og operatørskap i Peregrino, mens Sinochem holder de resterende 40 prosentene.

Les også:

Statoil skal bore mer på Peregrino

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.