MOTOR

Familieracer i millionklassen

RÅSKINN: Passat R36 er en familiebil med både rå kraft og topp komfort, men bare de med tykk lommebok får råd til å kjøpe bilen i Norge.
RÅSKINN: Passat R36 er en familiebil med både rå kraft og topp komfort, men bare de med tykk lommebok får råd til å kjøpe bilen i Norge.Bilde: VAG
Truls Tunmo
6. des. 2006 - 11:00

Utstyrt med en V6 FSI-motor på 300 hk, sprinter nye Volkswagen Passat R36 fra 0 til 100 km/t på 5,6 sekunder - raskere enn noen annen modell fra Volkswagen.

Lanseres i Essen

R-serien representerer de mest sportslige medlemmene i Volkswagen-familien.

Tidligere er Volkswagen Golf R32 introdusert. Nå får tidenes råeste Volkswagen Passat sin verdenslansering på bilutstillingen i Essen.

Smal kundegruppe

Nye Volkswagen Passat R36 vil nok henvende seg til en langt smalere kundegruppe enn en Passat med ordinær motor, ikke minst takket være norske avgifter.

Volkswagen Passat R36 er utstyrt med den revolusjonerende DSG-girkassen som gir silkemyke og svært raske girskift. For at de massive kreftene skal omdannes mest mulig effektivt til fremdrift, kommer bilen med 4MOTION firehjulstrekk.

Potent eksteriør

Volkswagen Passat R36 skiller seg ut fra resten av Passat familien med massive og aggressive luftinntak i front, to solide enderør og et interiør preget av sportsseter og med pedaler og midtkonsoll i aluminium.

Også instrumentpanelet og multifunksjonsrattet er smykket med detaljer i aluminium. Forøvrig har Volkswagen Passat R36 de samme flotte familiebil-egenskapene som en vanlig Passat. Dette vil gjøre Volkswagen Passat R36 til en av de råeste familiebilene man kan oppdrive.

I Norge til våren

Volkswagen Passat R36 får sin debut i Norge til våren. Prisen er ikke fastsatt, men ifølge importør Harald A. Møller, vil prisen trolig bli over en million kroner.

Les mer om: