IKT

Falsk intervju med IT-bransjens største kjendis

Trond Heggelund
2. aug. 2006 - 11:08

Kommunikasjonssjef Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge benekter at intervjuet er ekte, skriver Dagens Næringsliv. Han reagerte da han leste at intervjuet var foretatt av en norsk journalist, og at det norske Microsoft-kontoret ikke hadde fått beskjed om dette fra hovedkontoret i USA.

Lae Solberg sjekket derfor saken med assistenten til Bill Gates, som sier at intervjuet aldri har funnet sted.

I et fem siders oppslag hadde Mann i juli-nummeret et intervju med Bill Gates som angivelig skulle være gjort på et rutefly på vei til München. I oppslaget er det bare brukt arkivbilder. Det er ingen billedbevis for at Bill Gates skal ha latt seg intervjue av bladet Mann.

Byttet plass i flyet

«Litt frekt har jeg på forhånd ringt til flyselskapet og klart å rundsnakke en stresset og kanskje ikke helt oppmerksom agent, å få flyttet 'Mr. William Gates' inn på vindussete, mens jeg selv plasserte meg ytterst”, skriver frilansjournalist Bjørn Benkow i intervjuet.

Etter det Teknisk Ukeblad erfarer, reiser Microsoft-grunderen aldri med rutefly på grunn av terrortrusselen. Han følges dessuten alltid av et kobbel av livvakter og sikkerhetsfolk selv på korte reiser.

Alarmklokkene gikk ikke på

Etter å ha lest "Gates-intervjuet" første gang, burde ikke alarmklokkene kime og rødlyset blitt slått på hos Mann-redaksjonen?

– I ettertid er jeg enig i det. Saken er dritflau, og vi har beklaget intervjuet i augustnummeret av Mann. Vi har ikke kommet med noen beklagelse på våre nettsider ettersom det er så få lesere der, sier Knut Christian Moeng til tu.no. Han overtok som redaktør av bladet for et halvt år siden.

Moeng er ikke kjent med at Bjørn Benkow tidligere har blitt avslørt for å ha fabrikkert angivelige intervjuer med kjendiser.

Vil få konsekvenser

– Vil ”Gates-intervjuet” få noen konsekvenser for journalisten og fremtidig samarbeid med bladet Mann?

– Det ligger vel i sakens natur, men jeg vil ikke kommentere det noe ytterligere, sier Moeng til tu.no.

tu.no prøvde i formiddag å få kommentarer fra Bjørn Benkow uten å lykkes.

– Dette var en lite behagelig opplevelse for oss, men journalisten hevder selv at intervjuet er ekte, sier Knut Christian Moeng til Dagens Næringslivs papirutgave.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.