NETTARKIV

Fallende strømpris

UBEKYMRET ELLER BEVISSTE? Nordmenn har det for godt og bekymrer seg ikke, tror Accenture Norges Nils Øveraas. - Ikke så enkelt, mener Sintefs forskningssjef Petter Støa.
UBEKYMRET ELLER BEVISSTE? Nordmenn har det for godt og bekymrer seg ikke, tror Accenture Norges Nils Øveraas. - Ikke så enkelt, mener Sintefs forskningssjef Petter Støa. Bilde: Kallestad, Gorm
Ole K. Helgesen
9. mai 2008 - 13:46

Tilsiget til vannmagasinene i uke 18 var mer enn dobbelt så stort som normalt. Det førte til at fyllingsgraden økte til 40,7 prosent ved utgangen av uken, rundt 6,5 prosentpoeng over det normale. Kraftforbruket falt fra uke 17 på grunn av varmere vær. Kraftproduksjonen gikk ned, men ikke like mye som forbruket. Spotprisene på Nord Pool Spot falt og eksporten økte. Midt-Norge hadde størst prisnedgang. Spotprisen i dette området fall med 13 øre/kWh og endte på 24 øre i uke 18. I Sør- og Nord-Norge ble den gjennomsnittlige børsprisen på 13 og 30 øre/kWh. Det er en nedgang på 9 øre i Sør-Norge og 8 øre i Nord-Norge fra uken før, melder NVE.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.