NETTARKIV

FAKTA: Produksjonsfall

FALLER: Metallindustrien sliter fremdeles.
FALLER: Metallindustrien sliter fremdeles. Bilde: colourbox.com
Camilla Aadland
10. juni 2009 - 15:01

Produksjonen falt med 2,8 prosent i perioden februar til april 2009, sammenlignet med foregående tremånedersperiode, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Svikt i etterspørselen på grunn av finanskrisen er årsaken.Verst for metall og papir

Dermed har produksjonen i metallindustrien falt med 10 prosent de siste tre månedene, mens trelast- og trevareindustrien har gått ned med 7,3 prosent i samme periode.

Papir- og papirvareindustrien er også hardt rammet, med et produksjonsfall på 10,6 prosent i siste tremånedersperiode.Verste hittil

Fra april i fjor til april i år har produksjonen i industrien falt med10,6 prosent. Dette er det mest markerte fallet i norsk industriproduksjon hittil etter finanskrisen, ifølge SSB.

Produksjonen i norsk metallindustri og trelast- og trevareindustri har i denne perioden gått ned med henholdsvis 28 og 26 prosent.

Norsk industriproduksjon gikk ned med 3,2 prosent fra mars i fjor til mars i år. Statistikk fra Eurostat legger til grunn at industriproduksjonen i land i eurosonen gikk ned med 20,6 prosent i samme tidsrom.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.