ARBEIDSLIV

Færre jenter til datateknikk

30. juli 2001 - 07:39

De siste årene har stadig flere jenter søkt seg til datastudiene ved NTNU. I år har vinden snudd: Omkring 280 jenter søkte datateknikkstudiet i år. Det er rundt 100 jenter færre enn i 2000.

Prosjektleder for Jenter og data, Kristin S. Karlsen, er skuffet over nedgangen. Hun tror dette kan henge sammen med fallet på IT-børsen:

– Vi vet fra tidligere undersøkelser at motivasjonen for å studere data hos gutter og jenter er forskjellig. Grovt sett kan man si at gutter starter på studiet fordi de er interessert i data. Jenter er opptatt av å få seg en god og sikkert jobb, og er mer generelt interessert i realfag. Børskrakket kan kanskje ha skremt jenter fra å satse på IT, til tross for at det fremdeles er stor mangel på IKT-kompetanse, sier Karlsen til NTNUs nettavis Innsida UT.

Karlsen tror også at det nye profesjonsstudiet i data ved Universitetet i Oslo kan ha kapret noen østlandssøkere som ellers ville ha søkt seg til NTNU. Til tross for færre søkere ligger poenggrensen i år for å komme inn på datastudiet enda høyere enn i fjor.

Også på guttesiden er det en klar nedgang i søkermassen. 20 prosent færre gutter vil til NTNU denne høsten for å studere data.

Omkring 100 jenter er i år tilbudt plass ved datastudiet ved NTNU – mot 135 i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.