NYHETER

Færre fotgjengere omkom i trafikken i fjor

Mens tallet på omkomne fotgjengere og syklister går ned, dør like mange bilførere. Nå som vegene blir bedre, er det sjåførene det må jobbes med, mener Trygg Trafikk.

Lys til ettertanke i Stokke i Vestfold søndag kveld ble holdt til minne om trafikkofre og deres pårørende. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Lys til ettertanke i Stokke i Vestfold søndag kveld ble holdt til minne om trafikkofre og deres pårørende. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Bilde: Poppe, Cornelius
NTB
4. jan. 2016 - 12:47

Oslo (NTB):  Tallene fra Trygg Trafikk viser at 125 personer døde i trafikken her i landet i 2015, noe som er det laveste siden 1947. Det er en nedgang fra 147 i 2014.

– Selv om vi kan glede oss over nedgang i 2015, er tallene ikke noe å juble for. Utviklingen viser at vi er på riktig spor, men også at enda mer innsats er påkrevd, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Organisasjonens foreløpige tall på omkomne er identisk med oversikten fra Statens vegvesen , som ble presentert 1. januar, mens de endelige tallene fra Statistisk sentralbyrå kommer i mai.

I 2015 omkom fem syklister, mot tolv året før. For fotgjengere var tallet i fjor tolv, mot 18 året før. I 2015 omkom 65 bilførere, en økning fra 63.

– Det er svært viktig med en betydelig styrking av trafikantfokuset neste årene. Når vegene og bilene blir sikrere, er det sjåførene av bilen og motorsykkelen vi må jobbe med, sier Trygg Trafikk-direktøren. (©NTB)

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.