MOBIL

Facebook kjøper Instagram

Bytter en milliard dollar mot den populære bildetjenesten.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. apr. 2012 - 22:51

Facebook annonserer i kveld at de kjøper Instagram. Instagram er en populær bildetjeneste for mobiler, hor brukerne kan legge til filtre som får bildene til å se ut til å være tatt med et gammelt kamera. Disse bildene kan igjen enkelt deles mellom Instagram-brukere, og deles på sosiale medier.

Facebook må ut med en milliard dollar, eller knapt 5,8 milliarder kroner, for selskapet som har har over 30 millioner brukere. Oppgjøret skjer i en del kontanter og en del Facebook-aksjer.

Instagram-appen har inntil nylig kun vært tilgjengelig for iOS-brukere.

LES OGSÅ: Instagram er ute til Android

Annonsert på Facebook

Oppkjøpet ble annosert på Facebook-sjef Mark Zuckerbergs Facebook-profil. Ifølge sjefen skal Facebook integrere noen av Instagrams funksjoner. Men Instagram skal fortsatt eksistere som egen app på mobiler og på Facebook. 

En av grunnene er trolig at Instagram er tett knyttet opp mot andre sosiale medier, som Twitter og Flickr. 

Facebook skal imidlertid bygge inn funksjoner fra Instagram på sin egen plattform, men hvilke er ikke kjent. Instagram-utviklerne vil flytte til Facebook etter oppkjøpet.

- Instagram forsvinner ikke

- Det er viktig å være klar på at Instagram ikke forsvinner. Vi skal jobbe med Facebook for å videreutvikle Instagram og bygge nettverket, sier Instagram-sjef Kevin Systrom i et blogginnlegg.

Instagram er basert i San Francisco i USA, og har 13 ansatte. Da de åpnet dørene for Android-brukere forrige uke strømmet det til 1 million nye brukere på 12 timer. 

Kilde: Allthingsd.comTheverge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.