MOBIL

Facebook går i strupen på SMS

Snart trenger du ikke Facebook-konto for å sende meldinger med Facebook Messenger.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. des. 2012 - 15:05

Facebook har lenge hatt sin egen meldingsapp, som lar deg chatte med venner på det sosiale nettverket. For en stund siden fikk appen deres støtte for SMS, slik at du kan samle alle samtaler i samme app.

Nå tar de det et steg videre, ved å åpne for at du kan sende meldinger til andre brukere uten å ha en Facebook-konto. Du legger bare til navnet og telefonnummeret ditt.

Send meldinger uten å logge inn

Det betyr at du kan installere Facebook Messenger uten å logge inn på Facebook, og bruke appen til å sende meldinger til kontakter i kontaktlisten som også bruker Facebook Messenger. Meldingene sendes da over internett, så du slipper å betale stykkpris for meldingene.

Måten dette foregår på er at Facebook Messenger sjekker telefonnumrene i kontaktlisten din opp mot de telefonnumrene de har registrert for sine brukere.

Konkurrerer med WhatsApp og iMessage

Slike tjenester eksisterer allerede, blant annet i flerplattformsløsningene WhatsApp og Viber, som ikke krever annet enn telefonnummeret ditt for å fungere. Apples iMessage er en lignende løsning, men denne fungerer som kjent bare på iOS-enheter.

LES OGSÅ: Viber lar deg ringe og sende meldinger gratis

Tanken er åpenbart at Facebook ønsker å knytte til seg flere brukere - også de som ikke har en konto på det sosiale nettverket.

Før du løper og laster ned Messenger kan det være greit å vite at det foreløpig bare fungerer på Android. Videre er ikke tjenesten åpnet i andre land enn Australia, Venezuela, India, Sør-Afrika og Indonesia. Men Facebook har ifølge The Verge planer om å ekspandere til flere land så fort som mulig. Tjenesten skal også komme på iOS i fremtiden.

Kilder: Facebook.comTheVerge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.